Jag är en ivrig förespråkare av att resa med endast handbagage. Naturligt nog betyder detta att minimera packningen på alla områden, inklusive necessären. Så ta-da, här kommer mina bästa tips för hur jag får alla mina toalettartiklar att rymmas i en liten sminkväska. 

Att minimera generell vikt på innehållet i resväskan

En av orsakerna till att jag önskar minimera innehållet är den totala vikten på väskan. Flertalet flygbolag har restriktioner på vad handbagaget går väga; det brukar vara antingen åtta eller tio kilo. Och jag kan säga att det är stor skillnad på de två kilona.

Jag kommer sällan över tio kilo när jag gör en normal packning i kabinväskan men jag är ofta farligt nära åtta kilo.

Att minimera vätska för att kunna köpa nya produkter på resan

Jag är intresserad av hudvård och många produkter är billigare i tillverkningslandet; gäller för mig huvudsakligen Frankrike och England. Jag vill då ha möjlighet att köpa med mig nya grejer hem. På brittiska flygplatser är säkerhetskontrollen nitiska rörande total vätskemängd.

Dvs den totala mängd vätska ska rymmas en styck enliterspåse. Och jag lovar att detta är långt mindre än tio styck endecilitersförpackningar. Ska också gå att stänga påsen… Platta provförpackningar är perfekt för liten plats i vätskepåsen. Undvik också flaskor med onödigt stora korkar eller lock.

Mina toalettartiklar för en långhelg

Från vänster i bilden ovan:

 • Mitt kroppskit; en bodylotion i tub och två dito platta provförpackningar
 • Normalstor tandborste och liten tandkräm
 • Normalstor deodorant
 • Mitt ansiktkit; 15 ml hyaluronsyra i pipettflaska, min vanliga ansiktskräm i ca Ø 3 cm provburk samt min vanliga ögonkräm i Ø 1 cm provburk
 • Min resehårborste i miniformat
 • Mitt hårkit; mitt vanliga schampo i miniflaska för en tvätt samt balsam i Ø 3 cm provburk
 • Min mini plattång för håret

I min hemmarutin ingår också c-vitamin, AHA/AHB-syra och ansiktsolja på morgonen samt retinol på kvällen. Men jag kan, av nämnda orsaker, inte ta med otaliga flaskor på resan och får nöja mig mig extra fukt i hyaluronsyran under några dagar.

Läs mer: Min hudvårdsrutin och hur jag ska få med allt detta på semestern

Jag gillar att smörja in hela kroppen varje dag efter duschen och det är inget jag ger avkall på när jag reser. Jag är totalberoende av att platta håret efter tvätt; jag har självlockigt hår på ett dåligt sätt som lätt ser väldigt ovårdat ut utan hjälp. Jag har också tjockt hår där jag behöver en rejäl borste för att komma åt underhåret, därför handtag och rejäla piggar att borsta med.

Annat flytande – Utanför necessären

Jag brukar oftast köpa solskydd hemma om jag ska resa med handbagage. Detta brukar jag fylla över i endecilitersförpackningar som jag köper på Åhléns. Beroende på hur mycket jag planerar sola tar jag med en eller två flaskor. Jag använder samma flaskor resa efter resa och har ett system där vit kork betyder SPF 20 och bruk korn betyder SPF 30.

Läs mer hos 4000 mil: Hur du minimerar vätskorna i necessären – Köp fasta produkter

Med min minimala necessärpackning ovan var jag fem dagar i Slovenien. Allt går om man bara vill!


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelLake Bled, Vintgar Gorge och Vrsic-passet – En dagsutflykt från Ljubljana
Nästa artikelLondon – Portobello Road Market och Acklam Village Market

6 KOMMENTARER

 1. Älskar den här typen av inlägg. Kanske för att jag också oftast kör handbagage. Mitt senaste knep: stick-deodorant. Då räknas det inte som vätska + ger utrymme för massor av fler roliga krämer eftersom den annars tar upp ganska stor plats.

  • Tack! Då jag nyligen var i Slovenien så hade min väninna en saltdeodorant från Maria Åkerberg som hon var sååååå nöjd. Fungerade bra och inte vätska. Ska också köpa den, tror jag.

 2. Jag forsoker undvika att ens behova packa i en enliterspase. Jag anvander en bit av en schampobar (som ar som en bit av tval) till bade haret och kroppen nar jag reser. Den behover inte visas i sakerhetskontrollen pa flygplatsen. Jag anvander ocksa tandkramstabletter eller puder. Min lotionbar funkar bra for ben o armar men kanns lite tjock i ansiktet men det far ga bra an da nar man ar pa resande fot. Jatteskont att slippa dra fram sina necessarprylar pa flygplatsen.

  • Wow, det kallar jag imponerande. Att inte ha något flytande alls. Jag kommer som sagt inte undan att ha mina vanliga ansikts- och hårprodukter med på resan, är så otroligt kräsen på de områden.

 3. Är jag borta typ 2 veckor till ett varmt land så brukar jag köpa solkräm i normalstorlek på plats. Men annars tar jag annat hemifrån i miniförpackning (förutom deo som är normalstor). T. om. tandborstar i miniatyr har jag, samt hopvikbar miniborste och spegel i ett. Hittade även lite fiffiga knep för torra alternativ för hår- och ansiktstvätt inför min senaste resa, borde kanske blogga om det ? Annars har jag ett äldre inlägg om min resenecessär samt miniatyrprodukter: http://mariasmemoarer.com/2019/january/i-min-resenecessar-min-heliga-reseproduktkorg.html

  • Ja, solsemester i två veckor har jag inte med mig solkräm för heller. Men vet jag har ångrat över att jag inte har haft det. T ex i Gambia för tio år sen där solkrämen kostade det tredubbla av hemma. Eller på Filippinerna där de bara hade faktor 60 med blekningseffekt i extremt små och dyra tuber. Vem vill liksom blekas i solen och dessutom betala en förmögenhet för det…

   Jag är så extremt kräsen på mina ansikts- och hårprodukter, så där måste jag ha mina vanliga. Även om torra produkter/kakor säkert är både effektivt och inte flytande.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here