Sommaren 2006 åkte Maxime och jag till Portugal med mina norska väninnor Tone och Siri. Vi åkte först till Praia da Rocha i området Portimao. Här bodde vi på hotellet Bela Vista som var det första hotellet som öppnades på Algarvekusten.

Hotellet var fint, hade personlighet och inget rum var likt det andra. Maxime och jag hade tur och fick en sorts mini-mini-suite med två rum, medan Tone och Siri fick ett helt vanligt rum. Hotellet ligger på en höjd precis ovanför stranden, och vi hade fantastisk havsutsikt. Jag ser på nätet att hotellet precis har öppats igen i mars i år efter att ha genom gått en treårig renovering, där det bla har byggts till ett poolonmråde, och det ser fantastiskt ut på bilderna. Det var fint då vi var där, så jag kan bara tänka mig hur fint det är nu.

Bra omdöme på TripAdvisor har hotellet också.

Bela Vista mot gatan

Fasaden mot stranden

Vi hade bokar regulärflyg och hotel själv, och hade inte fattat hur många turister det var som åkte till Praia da Rocha. T ex så hade vi inte fattat att både stranden och gatorna skulle vara att vara knökfulla. Av skandinaver… Vi visste att Algarvekusten var populär, men trode vi hade hittat en mindre ort att åka till. Inte en ort dit det gick charterresor med Apollo!

Stranden var fin, men ganska mycket av skönheten försvann med alla solstolar och parasoller. Tydligen var vi dåligt pålästa, men bilderna vi hittade på nätet såg inte ut som de nedan…

Vi gillade inte Praia da Rocha särskilt mycket någon av oss (förutom Maxime, men hon hade ingen rösträtt eftersom hon inte hade egna pengar), så vi beslutade oss för att åka vidare en dag tidigare. Vi hittade en taxi på väg hem från stranden dag två som var villig att ta oss vidare för en ganska billig peng. Staden tyckte vi inte var värt en enda bild utöver den vi tog på restaurangen som het Lena´s.

Det enda bra med Praia da Rocha var att det var riktigt fina stränder, grottor och vatten om man åkte ut med båt. Vi följde med på en båttur som vi köpte på stranden, och den vägde nästan upp för den taskiga staden.

Världens finaste vatten

Föregående artikelÖrundtur Koh Samui I
Nästa artikelÖrundtur Koh Samui II

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here