I Wat Khunarem, nära Lamai, hittar man en mumifierad munk. Med ett par fake-Ray Bans på näsan!!! Ser aningen bisart ut, men tydligen är det för att hans ögon vid något tillfälle trillade in i huvudet. Och jag är glad för att de inte visar två svarta hål.

Munken het Loung Pordaeng eller Phra Khru Samathakittikhun (Dang Piyasilo), enligt vad jag hittade på nätet så hade han flera namn. Gissningsvis hans riktige namn och hans namn som munk, men vad det tredje är kunde jag inte hitta. Vid sin död 1973 ska han ha suttit i samma lotusställning som han sitter i idag.

Det är ganska roligt att ha sett en naturlig mumie, men inte värt att åka till Wat Khunarem endast för detta. Som en del av rundturen är det helt ok.

Hin Ta och Hin Yai är två naturliga klippformeringar söder om Lamai beach. Till formen påminner de om en fallos och kvinnans sköte, och de ligger med ett fåtal metera mellanrum. Jag gillar naturligt skapade tillfälligheter som detta!

Hin Ta står synligt på en klippa men for att se Hin Yai så måste man gå/klättra ner längs en klippa, och tyvärr fick vi inte göra det för vår reseladare. Försäkringen täckte inte klättrande var förklaringen, men jag måste erkänna att jag är tveksam till om de huvudtaget har någon försäkring för sina turdeltagare. Men eftersom vi vid flera tillfällen var i Lamai på kvällen så var dte inget problem att ta sig dit på egen hand för att fota.

Hin Ta och Hin Yai tyckte vi absolut var värt att se. Det är bara fem minuter att gå från centrala Lamai, och Lamai är också ganska trevligt på kvällen så rekommendationen är att åka dit en sväng.


Maxime vrider nacker ur led för att se porren bakom sig

Lamai shoppingoråde vid stranden

Tidigare var kokosnötsodlingarna en av Koh Samuis viktigaste näringar. Apor tränas för att klättra upp i palmerna och ta ner kokosnätterna. Först knackar de på dem för att avgöra om de är mogna och kan skördas; de låter mer ihåligt när de är mogna, och om de är mogna så vrids de runt till de lossnar och ramlar ner.

Aporna tyckte vi båda var supersöta; de är bådas favoritdjur. De är så söta oavsätt vad de håller på med. Vill ha en hemma som kan svänga sig i kristallampan!


Visst ser de nästan kära ut där de tittar på varandra?

Föregående artikelPraia da Rocha på Algarvekusten
Nästa artikelGambia I

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here