Universitetet i Bergamo i Italien har genomfört en undersökning om semesterbyte av bostäder. Vi var själv med och svarade på undersökningen för några månader sen och vi kan lova att det var ett rejält frågebatteri att ta sig genom. Utöver frågor som var direkt relaterade till hur nöjda vi var med genomförda byten, varför vi valde att byta vårt hem med någon annans under semestern och kringliggande frågor som hur ofta vi semestrade utomlands per år och vad vi gillade att göra på semestern så fick vi också svara på frågor om utbildningsnivå, samhällsengagemang, miljöpåverkan, om vi brukar välja ekologisk mat etc.

home exchange bergamo study infographic

Undersökningen visar, föga förvånande enligt oss, att 93% av de som har bytt sina hem mot någon annans under semestern är nöjda och att de flesta har genomfört mer än ett byte. 75% av de som svarade på undersökningen tycker också att ”de flesta människor är pålitliga”, vilket inte alls är konstigt eftersom tillit är viktigt här; det är som sagt det egna hemmet man lånar ut.

De flesta hembytare gör det för att spara pengar, 33%, medan på plats nummer två kommer att ha möjlighet att resa oftare; 23%. Vilket för mig är två sida av samma mynt; spara pengar varje gång man reser/få en billigare semester så att man kan resa oftare!

Öppna gärna och läs hela rapporten, det är faktiskt ganska rolig läsning.

Hembyte.nu, eller homeexchange.com som är det internationella namnet på sajten, är störst i de fem länderna USA, Frankrike, Spanien, Kanada och Italien, vilket stämmer bra överens med de tre europeiska länder vi oftast får förfrågningar från. Vi får ganska många förfrågningar, tydligen är Stockholm en populär stad att åka till trots det något varierande vädret.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om våra erfarenheter som hembytare och om ni önskar testa att registrera er på sajten så får ni 25% rabatt på priset om ni anger rabattkod Ladiesabroad2013.
Föregående artikelTofta bad på Gotland
Nästa artikelVisby II

3 KOMMENTARER

  1. Håller verkligen med! Och hur skulle detta kunna beskattas? Ogillar bara tanken….
    Tror detta kan vara något för oss till nästa sommar. Och möjlighet att besöka platser vi annars inte skulle komma till.

  2. Det ska i så fall intressant värre att se både beskattningsmodellen och sen om/hur det kommer att följas upp.

    Riktigt trött blir man

  3. Låter spännande, men tyvärr har man här i landet Sverige, börkat att titta på detta och om det inte skall beskattas. Puh! Man blir lite trött.
    Skall i alla fall läsa mer om det. Tack för tipset!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here