Det känns som de flesta svenskar har ett kluvet förhållande till Bulgarien. Det finns de som hatar landet för dåligt rykte, dräggigt festande, dålig mat och halvdana stränder. Sen finns det de som älskar Sunny Beach för ditt ändlösa festande. Sist finns de som åker dit för att det är ett av Europas billigaste land att semestra i.

När Maxime och jag åkte på charterresa till Nessebar och Sozopol sommaren 2009 så var det mest för att vi önskade testa en del av Europa där vi inte tidigare hade varit. Alla chaterföretagen har fyra-fem olika orter att välja mellan i Bulgarien och det var inte alls svårt att hitta två som passade vår smak och vi valde en vecka på varje ställe.

Vi föll verkligen för Nessebar; det kan bero på att vi bodde på ett trevligt lite hotell mitt i gamla stadsdelen och hade både restauranger och ruiner nästgårds. De gamla stadsdelarna både i Nessebar och Sozopol är väldigt trevliga. Sen är inte stränderna något att ropa hurra för, men de är absolut bra. Rörande maten så är det så att många restauranger både har mexikanska rätter, italiensk samt mat från grillen. Jag tror misstaget många gör är att de beställer pasta eller mexikanskt och faktiskt har en förväntan om att det ska smaka som i Italien eller Mexiko. Det gör det självklart inte; vakna upp, du är i Östeuropa och mat från andra länder smakar illa där. Precis som svenska restauranger har försvenskat pastarätterna så har bulgariska restauranger anpassat dem för Buligariska gommar. Håller man sig till grillad fisk och annat från grillen så var det väldigt gott.

Föregående artikelMurray´s Cheese och Faicco´s Italian Specialities i West Village
Nästa artikelDrottningsholms slottspark

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here