I går lämnade både Maxime och jag ett Barcelona där det regnade superspik. När Viveca och jag kom till Barcelona för tio dagar sen så var det verkligen varmt, efter att ha sightseeingat dagtid så fick vi åka hem för att duscha och byta om och vi fick sova med fläkten på under natten. När Viveca åkte hem och Maxime kom till Barcelona fredag för en vecka sen så var det fortfarande varmt dagtid och vi var på stranden varje dag med vi behövde inte längre fläkten på natten. Ena natten fick vi tom lägga en filt ovanpå påslakanet. Onsdag och torsdag blev den mulet och i går regnade det alltså. Mycket! Man kan ju undra hur det slutar; kommer snön nästa vecka? För under de tio dagarna jag var i Barcelona så kändes det verkligen som att det gick från supervarm högsommar till riktig höst.

Nästan helt sen jag kom hem från förra årets jul- och nyårssemster till New York, Miami och Bahamas så har jag tänkt på att årets jul- och nyårshelg ligger ännu bättre till än förra årets för att vara borta ett tag och bara ta ut ett fåtal dagar semester. Min väninna Viveca och jag har sen månader tillbaka pratat om att åka någonstans över nyår, men hon är lite mer avvaktande än jag. Efter att ha googlat lite efter flygbiljetter till ett vettigt pris och så kom vi överens om att det blir Vietnam och Kambodja och kvällen innan vi åkte till Barcelona så bokade jag biljetter!

Syster Christianes foto från Angkor Wat

Jag har under flera år varit sugen på Angkor Wat och när min lillasyster var där förra året så vill jag inte vara sämre än hon. Jag följer också den norska bloggen Marias reiseblogg och hon har precis varit i Vietnam och jag blev så inspirerad att detta var ett av länderna jag letade biljetter till. 

Jag åker helgen innan jul och flyger till Saigon. Därifrån tar jag mig till någon strand där jag stannar en knapp vecka innan jag åker tillbaka till Saigon för att möte upp Viveca som önskar fira julafton i Stockholm. Vi gör Saigon under några dagar och åker till en ny strand utanför stan. Sen sätter vi oss på planet till Siem Reap för att besöka Angkor Wat och är hemma igen strax efter trettondedagen.

Syster Christianes foto från Angkor Wat

Eftersom det nu blir Asien i december/januari och sen Seychellerna i februari så är det totalförbjudet för mig att åka någonstans innan jul. Inte ens tänka tanken på att åka någonstans får förekomma och ännu mindre ”bara-googla-lite-efter-vilka-flygbiljetter-som finns-jag behöver-ju-inte-boka” för det är en stor lögn. Hittar jag något bra så kan jag inte låta bli att boka.
Föregående artikelSitges
Nästa artikelFlåmsbanan – Tåget ner mot norska fjorden

4 KOMMENTARER

  1. Jag var egentligen pyttelite mer sugen på Hanoi och Hoi An, men det är tydligen regntid i Hoi An runt jul och vi hittade ingen bra flygbiljetter till Hanoi. Men Saigon blir nog mycket bra det också och Angkor Wat hoppas jag blir FANTASTISKT

  2. Jeg håper også at det blir så spennende som jeg tror! Angkor Wat virker fantastisk, og sol i desember/januar blir aldri fel. Og Asia generelt liker jeg jo

  3. Vad kul att ni åker till Vietnam! Vi har varit i norra och mellersta Vietnam (vi gifte oss i Hanoi bland annat) och tyckte mycket om Vietnam! Kambodja har vi inte varit i, men skulle gärna åka dit!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here