I dag är det exakt en månad sen jag kom hem från Vietnam och Kambodja, men vi är långt i från planlösa på reseområdet under våren. Om bara nio dagar sätter Maxime och jag oss på planet till Seychellerna. Vi landar på huvudön Mahe och stannar där första natten, sen ska vi spendera fyra nätter på näst största ön Praslin och fem nätter på den lilla ön La Digue. På La Digue finns inga bilar, bara cyklar, och här finns också världens mest fotograferade strand Anse Source d´Argent.

Anse Souce d´Argent på Seychellerna.
Klicka på bilden för att komma till bildkällan
Bara tio dagar efter att jag har kommit hem från Seychellerna bär det av mot London med tre norska väninnor. På schemat står mat och dricka samt shopping.
London.
Klicka på bilden för att komma till bildkällan
Under påsk styr Maxime och jag kosan mot Rumänien. Vi ska tre dagar till Transsylvanien för att besöka slott, kyrkor och pittoreska byar och avslutar med två dagar i Bukarest.
Peles Castle Transylvania Transsylvanien
Slottet Peles i Transsylvanien.
Över pingst, dvs i slutet av maj, är det en långhelg i Palma de Mallorca som står på tur för mig, tillsammans med tre väninnor. På plats i Palma hoppas jag hinna med både storstad och strand. Förhoppningarna är ganska höga, många vänner och bekanta pratar mycket varmt om denna stad som jag bara har besökt när jag var ca 13 år och på familjesemester.

Till sist bland de bokade resorna finns en långhelg i Edinburgh i juni, denna gången är sällskapet min mamma. Faktiskt var flygbiljetten min julklapp till henne och hon fick hotellnätterna av Maxime och min syster Christiane. Jag har varit i Edinburgh för 18 år sen och gillade verkligen staden, så det blir roligt att komma tillbaka. Fokus blir att turista i Edinburgh samt en dagsutflykt till det skotska höglandet och Loch Ness.
IMG_6721
Edinburgh

Nu återstår det bara att planera årets sommarsemester. Eftersom jag brukar vara så mycket ledig under året i övrigt så blir tyvärr sommarsemestern ganska kort. Fast minst en resa brukar jag få till!

Inlägget är skrivet i samarbete med researrangören Sembo.
Föregående artikelAtt flyga med Aeroflot!
Nästa artikelBayon-templet i Angkor

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here