Jag älskar detta med att träffa mina norska vänner och familj utomlands. Det känns så lyxigt att båda parter flyger in till en tredje stad och träffas där. Allra bäst är det när vi kan träffas i hotellbaren och de andra sitter och väntar in mig när jag kommer med min resväska i släp.

Detta var precis vad som hände när jag och tre väninnor var i London i mars; då satt alla tre och åt en sen tidig lunch i hotellets vinterträdgård när jag dök upp.

Mad Hatter´s afternoon tea på Sanderson Hotel

Mad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson Hotel

Sanderson Hotel

Marie-Helen hade varit i London bara ett halvår tidigare och hade då druckit afternoon tea på Sanderson Hotel. Eftersom hon var riktigt nöjd med denna upplevelse så fick hon lika bra uppdraget att boka där igen. Så efter att ha strosat några timmar i SOHO så var det dags att ta sig dit.

Afternoon tea-temat är Alice i Undelandet och de har verkligen gått all in både för gom och öga. I den i övrigt stilfulla hotellbaren placerades vi i små soffor utomhus i skyddande tält och med värmelampor. Fantasifullt porslin ger den rätta känslan och vi beslutar utan att tveka efter att vi går för paketet med ett glas champagne. Som te väljer jag jordgubb och rabarber, som är ett av tre sorters teblad i små krukor som står på bordet, och det både doftar och smakar himmelskt.

Mad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson Hotel

Vår afternoon tea

Sen kommer all mat på en gång. Vi får in ett fat med snittar gjorda på färgat bröd och två trevåningsfat med allt ett afternoon tea-fat ska innehålla. Två sorters scones med tillbehör, en liten paj, små goda mangodrickor i flaskor med etikett som säger Drink me, bakverk formade bland annat som en klocka och en chokladkopp med mousse och ett ätbart kort och längst upp små marshmallows-flugsvampar. Vi äter med vördnad eftersom vi inte vill förstöra konstverkan vi hade framför oss, men ätas ska det ju!

Mad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson Hotel
Detta var en afternoon tea som var en fröjd för ögat och de fyra norska damerna hade verkligen roligt! Det blev både ett och två glas champagne utöver det som ingick i paketet vi valde. Afternoon tea slutar kl 17 och när vi var där en fredag så var det bara att gå rakt ut i den ögonprydda baren som då var full med AW:ande Londonbor.

Bordsreservation är ett must.

Mad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson HotelMad Hatter´s afternoon tea på Sanderson Hotel
Föregående artikelKreml
Nästa artikelJättesköldpaddor – Curieuse Island på Seychellerna

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here