Angkor Wat må vara det mest omtalade av templen i Angkor i Kambodja men jag skulle våga mig på att gissa att Ta Prohm är det mest fotograferade templet! Här hittar du den ultimata Indiana Jones-känslan och detta är templet som ger mest känsla av djungel och natur av alla i Angkor. Det är också i Ta Prohm de flesta scenerna i filmen Tomb Raider med Angelina Jolie är filmade, även om flera andra tempel i Angkor också visas i filmen 

När jag började 2015 med att besöka Angkor och Siem Reap under tre dagar så var Ta Prohm det första templet Viveca och jag besökte. Vi tyckte templet var fantastiskt med alla träd som har växt i hop med byggnaderna, men hur imponerande och fascinerande detta templet är jämfört med de andra templen i Angkor fattade vi först under de tre kommande dagarna när vi också besökte de andra templen. Vi valde därför att avsluta vår tempelrunda med att åka tillbaka för att supa in atmosfären igen.

Ta Prohm påbörjades år 1186 och under Angkors storhetstid ska de ha bott upp till 12 500 personer inom templets område. Som andra tempel i Angkor övergavs också detta när khmerriket störtades under 1600-talet. När området restaureringen påbörjades tidigt 2000-tal så beslutades det att Ta Prohm skulle lämnas ungefär som det såg ut när templet återupptäcktes. Vilken tur for oss; annars hade troligtvis träden, som är just det som gör templet unikt, troligtvis avlägsnats!

Föregående artikelPuro Beach på Mallorca
Nästa artikelReseappar och sidor du behöver i sommar!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here