Siem Reap är Kambodjas näst största stad, men kanske den mest kända och den flest skandinaver besöker. Varför? Ju, den tidigare staden Angkor med alla sina tempel ligger endast ett fåtal mil utanför Siem Reap och alla som ska besöka templen bor i Siem Reap.

Viveca och jag spenderade fyra dagar i Siem Raep strax efter nyår i år när vi besökte Angkor. Vi hade inga förväntningar alls till Siem Reap; för oss var det bara där man bodde när man utforskade Angkor. Allt vi hade fokuserat på var att läsa upp oss på templen och hitta ett hotell med mycket sol vid poolen eftersom detta var våra sista dagar innan hemfärden.

Siem Rap har ca 170 000 invånare och är således en ganska liten stad. Dock tar staden emot en miljon turister varje år. Två av samlingspunkterna är Pub Street och Night Market. Pub Street är en gata mitt i smeten fylld med restauranger och barer. Det är mycket folk där, både asiatiska turister och andra turister, men det är trevligt och vi besparades värsta Mallis-känslan. På Pub Street hittade vi också restaurangen Cambodian BBQ där vi både åt resans godaste vårrullar samt orm och krokodil.  

De fantastiska färska vårrullarna med räkor
Pub Street
Överallt på gatorna nära Pub Street finns gatuförsäljarna
Grön papayasallad med räkor, också från Cambodian BBQ. Fantastisk!

På Pub Street fanns tusentals tuk-tuk chaufförer som alla erbjöd sina tjänster. Med andra ord; ingen taxikö där!

På Night Market finns, som vanligt, allt. Det som utmärkte denna marknaden jämfört med andra var att det såldes fina saker. Fina Pashmina-schalar, välgjorda necessärer, sminkväskor och badtofflor med SPA-känsla, väldoftande oljor och mycket, mycket mer. Det kostade lite mer än vad varorna i vanliga fall gör på marknader, men heller betala lite mer och få fina saker med hög kvalitet.

Fotmassage på löpande band. Det är inte alls ovanligt med manliga massörer i Vietnam och Kambodja.
Mina tosingar längst fram till höger.

Utöver varor att köpa så omfattar Night Market också några restauranger där huvudattraktionen är grillad fisk. Viveca och jag åt självklart på några av dessa och maten var också här fantastisk. Som ni fattar så var vi mer än nöjda med maten som erbjöds i Siem Reap och detta var en överrakning eftersom vi inte hade några förväntningar till maten.

På Night Marked gick det också att köpa massage. Typ varannan meter. Konkurrensen har pressat priserna rejält och en fotmassage (hela benen och avslutande massage på axlar) kostade €2 för 30 minuter. Självklart slog vi till på detta varje dag! 

Både Viveca och jag gillade Siem Reap skarpt. Inte lika stor och smutsig som asiatiska städer kan vara och det var lätt att hitta eftersom staden var så pass liten. Självklart ett stort plus att all mat var fantastisk. Så glöm inte bort staden Siem Reap mitt bland alla tempel!
Föregående artikelVåra sommarplaner!
Nästa artikelCentral Market i Riga

2 KOMMENTARER

  1. Jag förstår precis vad du menar. Jag skulle också absolut sakna asiatisk mat mer än svensk mat om jag var ute på samma resa som ni. Sen är det ju god mat också i Spanien och Italien men asiatiskt är något alldeles särskilt

  2. Vårrullarna ser grymt goda ut! Saknar faktiskt asiatisk mat mer än svensk mat under den här resan.Vi äter sällan på restaurang av ekonomiska skäl och NÄR vi väl gör det finns det ju oftast mest lokal mat – och på sätt och vis är det ju det vi vill äta också! Men som sagt, asiatiskt saknar jag… 😉

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here