Från vad som från början skulle vara en lugn sommar med mycket häng i Oslo och Stockholm så har antal resor denna sommaren eskalerat ganska kraftigt. Det går inte att komma bort ifrån att detta hänger ihop med vädret; det är svårt att se för sig en hemester när temperaturen under juni knappast kom över 15 grader och solen inte direkt hälsade på så ofta heller. 

Så här ser Maximes och mina sommarplaner ut:

Visby
Redan efter jobbet i dag åker Maxime till Visby med en väninna. Visby är bådas Sverigefavorit sommartid, men jag får konstigt nog inte följa med och sätter mig snällt på planet till Oslo i stället.

Maxime i Visby sommaren 2013

Portugal
15 juni åker Maxime och pojkvännen till Lissabonområdet. Planen är att stanna tre dagar i Lissabon och besöka Sintra. Sen blir det hyrbil och vidare till småbyarna Ercerira och Peniche. I Penische ska fortet Berlenga Grande besökas.

Pena palatset i Sintra fotad Lenas resa i fjol under påsken

Berlenga Grande i Peniche.
Klicka på bilden för att komma till källan

Prekestolen och Keragbolten i Norge
Hemma från Portugal onsdag kväll så flyger Maxime vidare redan torsdag morgon via Oslo till Stavanger med tre väninnor. I Stavanger ska det vandras både till Prekestolen och Keragbolten.

Prekestolen.
Klicka på bilden för att komma till källan
Keragbolten.
Klicka på bilden för att komma till källan

Florens och Cinque Terre
1 augusti får jag också äntligen sätta mig på ett plan söderut. Jag åker med min väninna Viveca och vi spenderar åtta dagar i Florens, fem dagar i Cinque Terre och sista natten i Pisa. I Florens har jag, som vanligt, bytt min lägenhet i Stockholm mot en familjs lägenhet i Florens via HemByte och i Cinque Terre har vi hyrt en lägenhet via airbnb. I bland får vi helt enkelt inte napp på att lånbyta lägenhet, så då får vi hyra en i stället.

Detta kommer bli vårt sjätte lägenhetsbyte via HemByte, och här finns inlägg om hur semesterbyte av lägenhet fungerar och här finns länk till intervjun om det samma i norska magasinet Henne.

Florens.
Klicka på bilden för att komma till källan

Cinque Terre.
Klicka på bilden för att komma till källan

Göteborg
I mitten av augusti bär det av mot en vecka i Göteborg för Maxime. Där ska hon både besöka Karin, som pluggar i staden, och Way out West-festivalen. 

Göteborg.
Klicka på bilden för att komma till källan
Som vanligt uppdaterar vi vårt Instagram-konto flitigast under pågående resor och lite mindre på bloggen. Vi vill ju hinna med att njuta av semestern också!
Föregående artikelEdinburgh – Skottlands huvudstad
Nästa artikelStaden Siem Reap i Kambodja

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here