Ladies Abroad tipsar; en sovkrage och en app som kommer att revolutionära dina resor!

Eftersom jag reser mycket så är det viktigt för mig att kunna sova på planet. För detta behöver jag en nackkudde och för mig är det avgörande att kudden är uppblåsbar så att den inte tar upp extra plats i bagaget. Jag har testat många olika nackkuddar, och för några år sen skrev jag glatt om att jag hade investerat i vad jag kallade en Rolls Royce-modell från Samsonite. Problemet med alla nackkuddar är att huvudet i alla fall ramlar åt sidan, det är bara frågan om hur mycket det ramlar åt sidan. Jag vaknade alltid med ont i nacken också med nackkudde men ännu värre var att jag vaknade av att jag hade ont i nacken till trots för jag inte var utsövd. Rolls Royce-modellen åtgärdade mycket av problemet och under flera år har jag varit nöjd.

Inför resan till New Orleans så hörde företaget Ovaer av sig och frågade om jag önskade testa ett recensionsexemplar av deras nyframtagna sovkrage. Vilken skillnad! En Ovaer går att fästa ihop i framkant med kardborreband så att den sitter runt hela halsen och öppningen inte blir större och större av det lutande huvudet. Litet kvävningskänsla-varning om den sätts fast för tight men jag lärde mig snabbt att justera den rätt. Det följer också med en avtagbar huva som går att dra ner framför ögonen för att störas mindre av andra resenärer och ge mer privat känsla men jag har i alla fall min ögonmask under huvan för att det ska bli helt mörkt.

Ovaer

Jag älskar min Ovaer; helt ärligt så har sömnkvaliteten på plan och tåg förbättras med 100%. Jag är en inbiten fönsterplats-tack så att jag kan luta huvudet mot flygplansväggen men både när jag flög till New Orleans och till Iran så offrade jag mig och tog mittenplatsen. Och jag lyckades sova där utan att huvudet åkte runt som en karusell och gjorde mittenplatsen till ett bra ställe att sitta. Jag lovar att den är värt varenda krona av de 600 kronorna den kostar.

Kostnadsdelingsappen Cost Split

Jag är ofta på semester med vänner. Antingen kan man då dela alla restaurangnotor etc. vid betalningstillfället och tänka att lägre kostnader jämnar ut sig, eller så har man en app som håller koll på allas utlägg.

Efter att ha testat tre-fyra olika appar som inte helt fyllde behovet så fastande jag till slut för Cost Spilt som erbjuder alla funktioner jag behöver. Man skapar enkelt en resa och lägger in de personer som ska vara med och dela kostnaderna. Varje gång någon har betalat något så plottar man in vad som köptes, summa och vem som betalade. Den hämtar automatiskt tidpunkt, men detta kan ändras, och om man vill så kan man lägga till en bild.

Cost Split håller hela tiden koll på vem som borde betala nästa gång och det går också att se hur mycket pengar som har förbrukats totalt och hur mycket varje person har betalat. Det som gör Cost Split bättre än andra liknade appar är att den hanterar flera olika valutor under samma resa och den kan själv hämta växelkurs. Bra om man besöker fler länder under samma resa eller om man mellanlandar och handlar där i annan valuta.

0vaer-4

När det är dags att göra upp så fördelar Cost Split själv återbetalningen sinsemellan alla, så att varje person bara blir skyldig en annan person pengar. Och det går enkelt att skicka en sammanställning på samtliga kostnader på mail. Jag introducerade Cost Split till samtliga väninnor under Amsterdams-resan tidigare denna månad och alla älskade den.

Cost Spilt kan vara svår att hitta i AppStore så gå via länken längre upp i inlägget. Efter fem inlagda kostnader så kommer du behöva uppgradera till pro-versionen, som kostar en tia. Kuriosa är att jag i samband med detta inlägg googlande lite extra och ser att appen är utvecklad av svenska Jacob Ivstam. Närproducerat är alltid bra!

Föregående artikel17 maj – Norges nationaldag
Nästa artikelAmsterdam – 11 aktiviteter som förhöjer din långhelg

7 KOMMENTARER

    • Vad roligt! Gillar appen skarpt och det gör numera alla mina vänner och många läsare också. Hade ingen aning om att den var svensk då jag hittade den.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here