Den som känner mig väl vet att jag inte är så julig. Oftast utnyttjar jag de lediga dagarna för att åka någonstans jag kan värma upp mig och sola och bada. Men vissa delar av julen uppskattar jag högt medan andra kan jag faktiskt klara mig utan.

1529_hh_weihnachtsmarkt_familie_0586_rot-kopie_variant_2

Plus och minus med julen

Jag vet inte om jag ens vågar erkänna men det jag gillar minst med julen är faktiskt maten. Jag vet, det är som att svära i kyrkan. Men saken är att jag inte äter rött kött, så alla skinkor, köttbullar och korvar utgår, och jag är i tillägg inte förtjust i sill. Dock uppskattar jag lax mycket och gillar Janssons frestelse. Men ni hör ju själv, listan över rätter är ganska kort.

Som tur är listan över det jag gillar med julen längre än den med vad jag ogillar. Julklappar, självklart. Vem gillar inte att få presenter? Jag gillar att dricka god glögg, utan russin men med mycket mandel, och att dekorera fina pepparkakshus. Sen gillar jag också att handla julklappar. Jag har bara fem personer att köpa varje år och det bidrar kanske. Mitt recept är att inte vara ute i sista sekunden och att göra inköpen en tisdag mellan klockan 20 och 21. Då brukar det vara ganska lugnt.

1530_hh_rathaus_weihnachtsmarkt_2-14_4m-kopie_variant_2

Jag gillar också julpynt, båda i hemmet och i det offentliga rummet. Nu pratar vi fin matchande och påkostad julpynt med mycket ljus.

Mot julmarknader i Hamburg

Och julpynt i det offentliga rummet för mig över på det jag egentligen ska berätta. Var hittar man mer julpynt och en mysigare stämning än på julmarknader? Och bättre utbud av glögg och mysigare julstånd?

I kväll åker jag iväg på årets näst sista resa. Jag ska till Hamburg för att fördjupa mig i just julmarknader. Jag ska dricka glühwein till jag måste ledas hem, jag ska äta dekorerade pepparkakor (japp, färgglad glasyr är ett must) till jag spricker och jag ska fotografera julpynt och julstånd till kameran glöder. Jag åker dit med ett gäng svenska och danska resebloggare och det är tur jag har någon som kan ta hand om mig om jag skulle uppfylla allt jag planerar ovan.

3274_vof_01_010_variant_2

Resan genomförs i samarbete med Hamburg Tourism & NordicTB under hashtaggarna #HolyHamburg och #ChristmasInHamburg. Synpunkter, text och bilder är mina egna.

Samtliga bilder i inlägget ägs av Hamburg Tourism.

Föregående artikelBerat – Staden med tusen fönster
Nästa artikelSponsrad video – Att åka till Kalifornien

9 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here