Maxime och jag besökte Transsylvanien i Rumänien hösten 2016 och utropade senare rundresan till årets bästa resa. Jag skulle gärna åka tillbaka och utforska mer av landet, men just nu får jag nöja med med att dyka ner i vårt arkiv.

Dag 1: Från flygplatsen till staden Brasov

Vi landar mitt på eftermiddagen och hämtar ut vår hyrbil på flygplatsen. Vi beger oss direkt mot vår bas under tiden i Transsylvanien, staden Brasov, som det tar knappt två timmar att köra till. Vi utforskar Brasov på kvällen.

Läs mer: Brasov

Brasov Transsylvanien

Dag 2: Staden Sighisoara samt de befästa kyrkorna i Viscri och Biertan

Direkt efter lunch ger vi oss av från Brasnov. Första stopp är den befästa kyrkan i Viscri. Vi spenderar en evighet på att fota länga grusvägen fram till byn, lång tid i kyrkan och dito i byn och kommer iväg vidare alldeles för sent.

Läs mer: Viscri

Befäste kyrkan i Viscri, Transsylvanien

Nästa stopp är staden Sighisoara, som brukar utropas till Transsylvaniens vackraste stad. Vi kan inte annat än att hålla med. Vi utforskar färgglada och pittoreska stadsmiljöer samt medeltida murar och torn och tar oss upp på höjden uppför en överbyggd trappa.

Läs mer: Sighisoara

Sighisoara Transsylvanien

Dagens sista stopp är en till befäst kyrka, Biertan, olik den vi såg tidigare samma dag så vi är glada vi hann med båda. Middag i Brasov.

Läs mer: Biertan

Biertan befäst kyrka Fortified Church Transsylvanien

Dag 3: Slotten Bran och Peles

Dag tre är slottens dag. Vi har läst att slottet Bran, som är mer känt under namnet Draculas slott, är mest en turistfälla så vi väljer att börja med detta. Tur att vi sparade Peles till slut för detta är bland det mest imponerande vi båda har sett och överskuggade Bran hundra gångar om. Ska du välja bara ett slott i Transsylvanien så är Peles det givna valet.

Läs mer: Slottet Bran
Läs mer: Slottet Peles

Peles Castle Transylvania Transsylvanien

Tyvärr kör vi generalfel och missar borgen Rasnov, men denna går att läsa om, på norska, hos Renates reiser. Orkar du inte läsa norska, så kolla in foton i alla fall.

Läs mer hos Renates reiser: Borgen Rasnov

Vi checkar ut från hotellet i Brasov innan vi åker och ankommer Bukarest i tid för en sen middag.

rumanien-transsylvanien-bran-castle

Dag 4: Bukarest

Vi har förmiddagen och halva eftermiddagen i Bukarest innan vi åker hem. Vi bockar av alla sevärdheter som ska finnas och uppsöker vad som är omtalat som bra restauranger, men vi faller helt enkelt inte helt för Bukarest. Det blir för mycket turistgata med inkastare och topplessbarer för oss. Skippa Bukarest och fokusera enbart på Transsylvanien, är vårt råd.

Läs mer: Bukarest

Bukarest Rumänien

Nå? Lockas du av en resa till landsbygden i Rumänien? Eller är London och Amsterdam mer din stil? OK; jag gillar alla tre.

Men om du skulle gilla Transsylvanien och Rumänien så hoppas jag du blev inspirerad av vår dag-för-dagbeskrivning av vår rundresa med bil här. Klicka dig vidare in på länkarna ovan för att läsa mer om varje stopp.

Varje lördag publicerar vi en kortare artikel, med utvalda höjdpunkter från tidigare resor. Klicka på länkarna ovan för att läsa mer.

Föregående artikelColonia de Sacramento i Uruguay – En dagsutflykt från Buenos Aires
Nästa artikelSäkerhet i Beirut och Libanon – Är det tryggt att åka?

1 KOMMENTAR

  1. Flott innlegg med nydelige bilder! Jeg drømmer til stadighet om å reise tilbake til eventyrlandet Romania. Det skulle egentlig bli i år, men spørs om det ikke må vente til 2019… Det er jo så mye man skal rekke!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here