När jag hade skrivit klart alla artiklar från Färöarna så hade jag en hel radda foton kvar som inte hade fått plats. Fina foton. Det var bara för många foton i förhållande till texten jag önskade skriva. 

Så då gör jag helt enkelt som jag brukar göra när det finns foton kvar men ingen mer text att skriva. Jag slipper en bildbomb. Så var så goda mina vänner; här kommer världens trevligaste Färöarna bildbomb.

Väg 50 över fjället, från Torshavn mot allt annat.

Vi stannade till i Kollafjørdur, mest för att vi såg en fin kyrka men av en händelse parkerade vi på mataffärens p-plats. Vi köpte på oss frukt och nötter och tur var det, för lunchen blev först klockan 16 i Gjogv.

Sen fortsatte vi mot Saksun, på en enfilig väg. Ja tack till mötesplatser titt som tätt. Fint var det också. I Saksun blåste det ganska så friskt; bilden nedan på Maxime är den ända där halsduken inte är framför ansiktet.

Nästa stopp var Tjørnuvik, ett fem kilometer långt stenkast bort, eller tre mil runt fjället med bil.

Läs mer: Saksun, Tjörnuvik och Gjogv under en dag

Vi lämnade ön Streymøy och tog oss över till nästa ö Eysterøy. Till Gjogv väljer vi igen vägen över fjället och utsikten är makalös.

Nästa dag beger vi oss till ön Vagar och den lilla byn Gasadalur med 16 invånare.

Läs mer: Mot Gasadalur och vattenfallet Mulafossur

På väg hem träffar vi på vi landets häftigaste får i en rondell i byn Midvagur. Det känns som den har levt sitt liv i rondellen ett tag, för när den lämnade rondellens mumsiga gräs så väntade den snällt vid övergångsstället innan den gick över vägen.

Föregående artikelSevan och Sevanavank – Kyrkan på udden
Nästa artikelAtt studera utomlands

4 KOMMENTARER

    • BEdre når det ser solfuldt ut og egentlig er kaldt, enn når det er varmt med trist og grått. Dog vet jeg ikke om sistnevnte egentlig er så vanlig, dvs uten regn.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here