Sponsrad artikel

Rörande att åka på språkkurs och studera utomlands så är utan tvivel EF det mest kända alternativet. Jag minns företaget från när jag själv gick i högstadiet och många av mina kompisar åkte några veckor till England för att förbättra engelskan.

Min ivrigaste väninna var Tone, som i och för sig genomförde språkresorna (observera plural) innan vi lärde känna varandra, men hon var faktiskt på tre språkresor innan hon fyllde 18 år. Samtliga till England, om man ville studera språk utomlands då, så var det till England man åkte. Jag undrar faktiskt om Tone kan inneha något sorts rekord över antal genomförda språkresor från Oslo under 80-talet?

Att studera utomlands på gymnasienivå

Jag minns också när jag gick i gymnasiet så var det många som åkte till USA för att studera ett år utomlands. Vilket jag tyckte också lät kul men kruxet med att man inte kunde räkna in detta som ett av gymnasieåren gjorde att jag aldrig riktigt fastnade för detta. Att ta studenten ett år efter alla sina kompisar? Inget för mig.

Att läsa en kandidat, master eller MBA utomlands

Något som i alla fall appellerade till Maxime var att läsa delar av sin kandidat utomlands. Jag tog med henne en vecka till New York år 2011, i samband med en jobbresa till Las Vegas. Maxime visste direkt att hon ville bo i New York och jag var tydlig med att då var det studier som gällde. Till USA är det ingen vits i att flytta innan man är 21, då man knappast ens får besöka en restaurang. Två månader efter att Maxime hade fyllt 21, och en onsdag i mellandagarna år 2012, åkte hon till Manhattan med två knökfulla resväskor. Det blev tillsamman två års studier inom områden ekonomi med marknadsföring.

usa-new-york-brooklyn-bridge

Det blev också tre resor per år till New York för mig; har man en dotter som bor i världens häftigaste stad så vill man ju passa på både att besöka henne och staden.

Eller kanske bara en språkresa i vuxen ålder

Jag inledde artikeln med att skriva om språkresor för tonåringar, vilket givetvis är populärt, men EF har också språkresor för vuxna. Jag ser på hemsidan är längden är mellan två och 24 veckor och att man delas in i grupper efter ålder; 10-16 år, 16-18 år, 18-25 år och 25+. Vilket känns lämpligt att göra; olika åldrar har både olika kunskaper och intressen. Det finns också länder som Italien (mums pasta), Kina (mums dumplings) och Japan (mums sushi).

Jag har faktiskt funderat på att gå en språkkurs. Dock är det nog en påbyggnadskurs i engelska som är mest aktuellt, eftersom mitt jobbspråk är engelska. Även om jag landmässigt skulle föredra en språkkurs med Toscanas böljande kullar i bakgrunden.

Samtliga foton är från New York

Föregående artikelBildbomb från Färöarna
Nästa artikelDenali nationalpark i Alaska – Vi hajkar och svimmar nästan av utsikten – Dag 5 och 6 av #4WomenInAlaska roadtrip

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here