Det är i skrivande stund söndag och jag är i Oslo. Klockan är nästan 18 och solen har precis gått i moln. Jag har haft på mig bikini och solskydd (alltid spf 50 i ansiktet!) i hela dag men det känns som att detta kan ha varit sommarens sista dag i bikini.

Jag passar därför på att göra en topp tre-lista över sommarens bästa upplevelser.

1. Kolonistugelivet i Oslo

Jag har gjort en fantastisk utlandsresaresa i sommar. En riktig drömresa med bästa sällskapet, som jag har drömt om att göra i flera år.  Men det är i alla fall mitt vardagsliv i kolonistugan i Oslo som kvalar in på plats.

När andra har flåsat och stönat över att det har varit för varmt så har jag njutit till fullo. Jag älskar sol och värme och jag har en kropp med bra temeraturreglerare. Eller vad man nu kallar det. Jag har spenderat så mycket tid som möjligt i hängmattan med att läsa 12 böcker denna sommar (har räknat). Jag har slappnat av så mycket att det går inte att beskriva. Ätit pinsamt många glass har jag också i hängmattan. Inte en glass till förrän maj 2019 nu.

Läs mer: Vår kolonistuga i Oslo

Jag har också badat i Skandinavien för första gång på cirka fem år. Vilket var ganska lustigt då i Oslo är vattnet salt, så för att komma i fick jag ha flipflops beroende på tång och musslor samt gå väldigt försiktigt beroende på klippor, alger och halt. När jag kom ut till lårdjupt simmade jag i stället vidare. Sen fick jag under några sekunder värsta paniken över att vattnet var grumligt så jag inte kunde se mina ben, trodde jag skulle dras ner i vattnet av ett monster eller något. Tydligen bortskämd med att bada i Maldivernas kristallklara vatten och liknade.

Och självklart är det synd om som har lidit i värmen och att ”halva Sverige” har brunnit. Och alla lantbrukare som har fått akutslakta sina djur. Men för mig har sommaren, solen och värmen gjort att jag har haft the summer of my life. Att min gräsmatta såg ut som sibirisk stäpp och att jag fick vattna krukväxterna två gångar per dag är sådant man får ta. Som tur, vilket jag på riktigt har varit så glad över, så hade jag bara två långhelgers resor inbokade i juli och augusti.

Jag tror aldrig jag har varit så utvilad efter en sommar som jag var i år; tack hängmattan.

2. Roadtrip i Alaska

På något sätt är ju Alaskaresan jag gjorde med Jeanette, Katarina och Sofia århundradets resa. Alltså vilka upplevelser vi hade. Och naturen var fantastisk, jag tror aldrig jag har haft så mycket öppen mun tidigare.

Läs mer: Alla mina artiklar från Alaska

Men denna resa varade endast tolv fantastiska dagar medan the summer of my life varade från 17 maj (i Oslo var det i alla fall på självaste nationaldagen det sammanhängande fina vädret kom) till mitten av augusti. Tre månader. Så tyvärr Alaska; det blir andra plats.

Alaska Whittier

3. Hotellet La Belle Vue i Frankrike

Frankrike var en av mina två resor under riktiga sommaren. Jag var fyra dagar i mitten av juli på underbara svenskägda boutiquehotellet La Belle Vue i byn Neffies. Hotellet var underbart; jag vill flytta in permanent där och jag älskade också byn Neffies med 1000 invånare.

Men tyvärr är det igen detta med att resan var fyra dagar och sommaren i hängmattan var evigt lång.

3. Santorini i Grekland

Nu lurade jag er bra; det är nämligen delad tredje plats. På Santorini var jag fyra dagar i början av augusti. Jag åkte själv och bodde två dagar i Pyrgos; liten by mitt på ön med tonvis av charm och fastboende greker, som jag älskade. Sen bodde jag två dagar i Oia som hade tonvis av turister och lika tunga solnergångar.

Maten var god, det var skönt att bada i klart vatten och Grekland var precis lika pittoreskt vackert som jag mindes. Men det räckte tyvärr bara till delad tredje plats.

Nu tycker kanske en och annan person är det är lustigt hur en resebloggare ger förstaplatsen till sitt vanliga vardagsliv. Det får du gärna tycka. Själv är jag bara nöjd över att jag uppskattar mitt vardagsliv mer än mina resor. Borde anses hälsosamt, antar jag.

En halvtimme senare, och färdigskriven text, är det verkligen kyligt nu och jag har både långärmat och långbyxor på. Sommaren är definitivt över. Eftersom jag redan har publicerat en artikel i dag, söndag, så tidsinställer jag denna till publicering om några dagar. Jag vill ju inte övergöda er heller.

Föregående artikelAktiv semester i Alperna – Vattensporterna canyoning och tubing
Nästa artikelWhittier – Byn där alla bor i samma höghus och som man når via en schemalagd tunnel – Dag 4 av #4WomenInAlaska roadtrip

8 KOMMENTARER

    • Sommeren var helt perfekt. Det eneste som var dumt var at jeg ikke lyktes med noen spontanturer til fjell og fjorder i Norge, siden man nesten var garantert fint vær. Men jeg jobbet jo hele sommeren, og da går det jo ikke å stikke til noen fjord.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here