När vi fick möjligheten till en actionfylld dag i älven som går rakt igenom Mayrhofen i Zillertal så var vi inte sena med att tacka ja. Mountain Sports såg till att vi hade en extraordinär dag med grymt professionella guider som hade nära till skratt och riktigt bra utrustning.

Zillerälven som vi hängde i under dagen är ungefär 55 km lång, upp till 20 meter bred och endast några meter djup.

Häng med! Här kommer våra bästa tips för en aktiv semester och en actionfylld dag i de österrikiska alperna. Alperna är inte bara kul på vintern, jag lovar.

Canyoning tour

Innan denna resa visste jag inte vad canyoning var och blev glatt överraskad över hur coolt det var. Canyoning innebär en vandring i bergiga vattendrag, där det går ut på att följa vattnets riktning ner för berget och ta sig genom naturliga hinder på vägen. Vi klättrar, hoppar, glider och rappellerar oss ner för stora och små fallhöjder.

Läs mer: En vandring på höjden över Salzburg

Vi är sju personer plus en guide i vår grupp, vilket betyder Jonas och jag tillsammans med en familj med tre tonåringar. Vår canyoning nedför Zemmschlucht tar ungefär tre timmar, inklusive en noggrann genomgång av säkerheten. De enorma stenarna är alldeles lena och rundade i kanterna och vattnet är turkost, kristallklart och ungefär 8-10 grader. Tur vi har våtdräkt som tar bort kylan!

Fallhöjderna är allt ifrån en till tio meter. Det finns alltid möjlighet att bli rappellerad ner av guiden men känslan att hoppa sju meter ner i det turkosa vattnet var något av det häftigaste jag gjort. Obeskrivligt! Lite beroende av vattennivåerna och vilken rutt man väljer att ta så finns det även möjlighet att besöka en blå lagun.

Denna canyoningtur kostar ungefär €55 och här finns länk till hemsidan.

Wild water tubing

Föreställ dig själv liggandes i ett innerhjul på ett traktordäck, i en medelstor älv med strömmar och mindre forsar. Läskigt eller hur?

Läs mer: Bad Gastein – Snölandskap och spökhus

Vi åker iväg på en två timmars tur, tillsammans med två guider och en far med sin son. Vattennivån är riktigt låg, så det gäller att hålla koll på att rumpan som stack ner i traktorhjulet inte slår i stenarna när vi glider ner för forsarna. Där vattnet är lite lugnare och strömmen för oss neråt, passar vi på att titta upp på det enorma bergen som omringar älven. Alltså magiskt vackert! Guiderna har hela tiden koll på oss och vi stannar ofta upp längs älven för att prata ihop oss om hur nästa parti ser ut.

Som forsränning, fast i ett traktordäck.

Tubingen kostar $50 och du bokar på hemsidan.

Aktiviteterna genomfördes i samarbete med Zillertals turistorganisation och Mountain Sports. Tyvärr var det inte tillåtet med egen kamera på aktiviteterna, så det är guiderna som har fotat med sina kameror.

Föregående artikelAtt alltid vara en resebloggare på topp – Behind the scenes i Fantasiresors värld
Nästa artikelMin topplista över sommaren 2018

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here