Förra söndagen, för knappt en vecka sen, åkte Maxime och jag till Bad Gastein på julbordsresa. STS Alpresor arrangerar julbordsresor i november och december och de är antingen tre eller fyra dagar långa. Vi åkte söndag förmiddag och kom hem igen tisdag sen eftermiddag.

Det går att välja mellan flera av STS hotell i Bad Gastein, vi fick bo på anrika Salzburger Hof. Jag har ett tag haft detta hotellet på min lista över boenden jag önskar testa, så när denna möjlighet dök upp så var det en självklarhet att slå till.

Läs mer: Äkta Sound of Music-känsla i Salzburg

osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria

Hotell Salzburger Hof

Maxime och jag tilldelas ett de luxe hörnrum längst upp i hotellets främre byggnadskropp, mot Gasteindalen. Rummet är rymligt, med en sittgrupp med plats för fyra, har högt i tak och kristallkrona. På bordet finns hotellets egna bubbel, frukt och favoriterna Mozartkulor. Salzburger Hof ligger en bit upp i dalen och utsikten över berg och jugendhotell är makalös. Både Maxime och jag älskar både rummet och hotellet; det är precis som vi hade hoppats och trott. En lyxig men hemtrevlig känsla.

Vi byter om till bikini och badrock går genom glastunneln, som förbinder vår byggnad med hotellets huvudbyggnad, och åker två våningar ner till SPA:et. Jag sjunker ner på en av vilosängarna på första parkett framför panoramafönstren, medan Maxime hoppar ner i bubbelpoolen. Det finns också en större pool men jag nöjer mig med utsikten och en bok. Här njuter vi till det är dags för nästa aktivitet.

Läs mer: Pittoreska Hallstatt utanför Salzburg

osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria

Julbordet!

I resan ingår halvpension och första kvällen serveras julbord signerat stjärnkocken Fredrik Eriksson. Fredrik har både har vunnit utmärkelsen Årets kock, är känt från både TV4 och Nyhetsmorgon men ansvarade också för prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllopsmiddag.

Med på samma resa är också Lisa från Livet från den ljusa sidan med sin man Henrik, och Milana från Norrskenet, tillsammans med Niklas. Vi jobbar oss genom sillturen och fiskturen, men när vi ska börja på kallskuret så är kön så lång att det blir både kallskuret och varmrätter på en och samma gång. Eftersom jag inte äter rött kött så brukar dessa två turer bli mestadels Janssons frestelse för mig, men plus i marginalen till Salzburger Hof och kocken Fredrik för friterad svartkål, potatissallad och andra goda sallader.

Boka din resa: Sista minuten julbordsresa till Bad Gastein

osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austriaosterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austriaosterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria

Jag smakar på några bitar ost, sen är det efterrättsbordet som gäller. Jag plockar på mig allt med choklad i och struntar det som inte innehåller choklad. Klok av skada har jag hållit igen så jag fick plats med både ost och efterrätt.

Vi stannar en kort stund i hotellets bar innan vi går de fåtal metrarna till Silver Bullet, som är Bad Gasteins after ski och bar nummer ett, för en drink. Sen är det att lägga sig för att vara utvilad till skidåkningen nästa dag.

osterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austriaosterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austriaosterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austriaosterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austriaosterrike-bad-gastein-salzburger-hof-austria

Den andra kvällen serveras en femrätters middag, lagom stora portioner för att man inte ska bli übermätt. All mat som serverades på hotellet var väldigt god, inklusive frukosten.

Resan genomfördes i samarbete med STS Alpresor.
Text, foton och synpunkter är som alltid våra egna.

Föregående artikelBornholm – Våra bästa tips för en dagsutflykt
Nästa artikelBetyg: Underkänt – Hur det kommer sig att jag ska göra tre flygresor för att förflytta mig 70 mil

7 KOMMENTARER

  1. Åh, där bodde jag en vecka sommaren 2001. Dåvarande svärmor och svärfar fyllde jämt (ja båda) och sonen höll precis att läsa sig att gå. I sommar blir han myndig. 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here