Vi fick möjligheten att avsluta tre veckors sommarsemester på bästa sätt genom att åka till Mayrhofen i Zillertal. Destinationen bjöd på en stor mängd varierade aktiviteter och fantastiska vyer.

Mayrhofen kan beskrivas som huvudorten i dalen Zillertal, som är en del av Tyrolen i Österrike. Destinationen är känd för glaciärskidåkning året om och även alla vandringsleder. Vi flög direktflyg till München och hoppade in i en minibuss som tog oss till hotellet på två och en halv timme.

Huber’s Boutique Hotel

Väl framme i Mayrhofen checkar vi in på det familjeägda och nyrenoverade hotellet Huber’s Boutique Hotel. Läget är fenomenalt; mitt i bykärnan och nära de två bergsbanor som tar dig till bergen Ahorn och Penken. Hotellet bjuder på magisk utsikt utöver dalen, SPA med möjlighet till massage och flera olika typer av bastu och femrättersmiddag varje kväll.

Läs mer: Vattensport – Canyoning och tubing på Zillerälven

Byn Mayrhofen

Eftersom Zillerälven går rakt genom Mayrhofen så finns flera vattenaktiviteter så som rafting, tubing, canyoning, kajaking, etc. Och detta är alltså utöver all fjällvandring! Vi upplevde Mayrhofen som väldigt familjevänligt då det var många aktiviteter och lekplatser både i byn och som en del av vandringslederna. Även populärt bland de äldre. Passar mao cirka 0 till 100 år!

Fjället Ahorn

Endast några hundra meter från vårt hotell fanns två bergbanor nära till hands; Ahornbahn och Penkebahn. Dessa bergbanor är de snabbaste och enklaste vägen att ta sig upp.

Väl uppe på Ahorn, 1980 meter över havet, så  hittar du snabbt andra personer som är ute på hike eller promenad. Det finns en hel del icke-avancerade vandringsleder med magnifika utkiksplatser och även områden som är anpassade för utomhusträning och avslappning.

Lunchrestaurang finns även för de som inte gått all the way och packat egen matsäck. Vi spenderade flera timmar uppe på Ahorn och kan verkligen rekommendera en dag här för både den aktive samt den lugne.

En annan häftig upplevelse här uppe är att man får första parkett för att titta på de imponerande paragliders som flyger flera hundra meter över Mayrhofendalen. Även kossorna har tagit sig upp hit!

Läs mer: Skidor och övergivna spökhus i Bad Gastein

Vi använde oss utav ett varsitt Zillertal Activcard som gav oss en all inclusive-upplevelse. Priset ligger på ungefär 60 EUR för vuxna och ger dig tillgång till lokaltrafik, bergbanor, utomhuspooler. Vi upplevde det som mycket prisvärt och ibland är det skönt att slippa tänka på betalning under resans gång.

Delar av resan genomfördes i samarbete med Zillertals turistorganisation.

Föregående artikelHemliga speakeasy-barer i Buenos Aires
Nästa artikelEureka och glaciären – Dag 11 och 12 av #4WomenInAlaska roadtrip

3 KOMMENTARER

  1. Lät väldigt smidigt med all-in-one kortet. Tack för alp inspo. Önskar hinna med en resa dit i höst även om kalendern är rätt fullpackad närmaste tiden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here