Salzburg är en wunderschön stad i de österrikiska alperna som både Maxime och jag älskade från första sekund. Precis lagom stor och mycket att upptäcka för en långhelg.

Hotell Altstadt Radisson

Location-location-location. Vi bor perfekt; mitt i den gamla stadsdelen och där huvudgatan Getreidegasse började. Eller slutade… Hotellet i Salzburg heter Altstadt Radisson och är ett femstjärnigt hotell med tonvis av personlighet. Jag måste säga att här överraskade Radisonkedjan oss rejält. Nyfikna som vi är så kollade vi båda in i alla öppna rum vi passerade och på brandritningen över rummen och samtliga rum verkade vara olika. Det finns ett flertal trappor i hotellet med halvtrappor och länga korridorer. Med mitt dåliga lokalsinne går jag vilse varje gång jag lämnar rummet.

Vi tilldelas en svit på andra våningen: lyxig men också här med en personlig prägel. Förvaringen är ett stort mörkbrunt antikt skåp. Sängarna är riktigt sköna med perfekt både studs och kuddar.

Frukosten inger också den lyxiga och avslappnade känslan man önskar. Matsalen är ganska liten, vilket bidrar till den intima miljön som finns på Altstadt Radisson. Utbudet är precis som man vill ha det och vi njöt länge av frukosten alla tre dagar.

Restaurang Carpe Diem

Vi hade sett ut restaurang Carpe Diem redan innan vi åkte. Övervåningen har serverar klassisk fine dining men det var smårätterna på nedervåningen vi var ute efter. Fast det bara var tidig maj så var det varmt utomhus och vi passade på att ta ett bord på uteserveringen.

Läs mer: En vandring över Salzburgs höjder

Carpe Diem är känt för att många av smårätterna serveras i strutar, vilket vi självklart passade på att ta in. Vi hade sett flugsvamptårtan på Instagram och passade på att ha plats till efterrätt också. Maten var genomgående god, några av rätterna var helt underbara medan några andra var lite tråkigare smakmässigt. Men samtliga rätter var en fröjd för ögat och Carpe Diem över verkligen upp till epitetet World´s finest fingerfood.

Italienska restaurangen L´Osteria

Efter att vi på lördagen hade varit i Hallstsatt under eftermiddagen så tog Maxime och jag en runda norr om älven i Salzburg. Vi söp in miljön och stämningen och passerade då en uteserveringen som såg ut att ha fantastiska pizzor. Tillbaka på hotellet visade det sig att vi båda drömde om pizza, så vi bokade av kvällens restaurang och begav oss till L´Osteria. Det började bli sent och det var extremt lång kö till utomhusborden, så vi tackade ja till ett bord inomhus. Pizzorna var precis så goda som vi hade tänkt och miljön var hektisk stimmig en lördagskväll.

Läs mer: Hallstatt – En dagsutflykt från Salzburg

Faktiskt tyckte vi så mycket om L´Osteria att när det var mors dag på söndag och jag fick välja restaurang, och Maxime bjöd, så valde vi att gå tillbaka. Jag vet; tråkigt men vi visste att det var bra. Vi fick nu ett soligt bord på uteserveringen och var långt ifrån ensamma om att fira mors dag med italiensk mat. Gulligast var den tioåriga killen och mamman vid grannbordet där tioåringen frågade efter notan och bjöd sin mamma.

Sen visade det sig att mors dag absolut inte är tidigt i maj i Sverige, utan två veckor senare, så jag blev firad två gångar. Vilken var helt OK för min del…

Resan gjordes i samarbete med Österrikes turistbyrå och VisitSalzburg.
Ord, foton och synpunkter är som alltid våra egna.

Föregående artikelMina finaste resesouvenirer
Nästa artikelAktiviteter på Svalbard – Hundspann och isgrottan inuti glaciären

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here