Ibland har jag för många bilder från någonstans för mitt eget bästa. Eller för bloggens bästa. Då brukar det komma ett bildbombsinlägg där jag samlar de bilder som blev över. Så nu kommer Vilnius bildbombsinlägg.

Vi går omkring med kameran

Vilnius är en både intressant och vacker stad, så kameran få jobba. Här ska det inte latmaskas.

Vilnius saluhall

Som sig hör och bör har också Vilnius en saluhall; en viktig grej i forna sovjetstater. Här säljs varje dag ett ton kött, eller är det två. Min uträkning, för den som inte fattade. Mycket kött finns att köpa i alla fall.

BBQ-restaurangen Keule Ruke

Jag antar detta är Vilnius coolaste ställe. Tyvärr gick vi bara förbi lördag förmiddag, innan det ens var öppet. På restaurangens vägg hittas Trump och Putin som delar en joint och på grannhusets gavel har de kända brasilianska bröderna Osmegos gått loss med sina sprejburkar och penslar.

Söndagsbruncherna ska vara legendariska och tydligen brukar de prostituerade, som har sin tillhållsplats i området, rekommendera stället för sina kunder efter avslutad…. eh aktivitet.

Läs mer: Putin och Trump delar en joint

Gatukonst finns lite överallt

Båda dessa två, obviously av samma konstnär, hittade vi på gatan Pylimo nära järnvägsstationen. På samma gata som både gatans lösa fåglar håller till samt Keule Ruke. Se ovan.

Läs mer: Gatukonst i Vilnius

TV-tornet

Precis som i andra kommunistiska länder, som Östberlin, var TV-tornet en viktig symbol när det begav sig med. I Vilnius står tornet kvar men är utan funktion.

Läs mer: TV-tornet i Berlin

Påvebesöket

Påve Fransiscus valde att åka till stan samma helg som vi gjorde. Vilket resulterade i att halva stan var avspärrad och att litauerna väntade i timmar för att se honom.

Läs mer: Jag vinkade till påven

Och av avslutningsvis bjuder vi på lite fler random Vilniusbilder

Tack för oss.

Resan till Vilnius genomfördes i samarbete med Litauens turistbyrå.
Ord, text och synpunkter är som alltid våra egna.Följ oss på Facebook och Bloglovin för att inte missa någon ny artikel!

Föregående artikelChichén Itzá – Ett av världens sju nya underverk
Nästa artikelVåra 5 favorit kolonialstäder

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here