Några dagar in i 2022 föddes Ludwig. Mitt supersöta barnbarn. 💙 Nästan fyra veckor för tidigt kom han, men vägde i alla fall 3,5 kilo. En stor kille redan då och större skulle han bli. 

Jag tycker att man med fördel kan skaffa barn tidigt, så detta har jag väntat på länge.

Maxime och jag hade långt innan Ludde föddes planerat en solresa under våren. Vi kikade på olika alternativ men landade ganska snabbt på att det för enkelhetens skuld fick bli en charterresa. Beroende på mitt jobb och andra redan planerade resor var det första veckan i maj som gällde.

När vi skulle boka lärde jag mig något nytt; vintersäsongen till de flesta destinationer slutar sent i april och sommarsäsongen börjar för fullt i mitten av maj. De två första veckorna i maj är någon sorts mellanperiod och antalet destinationer är väldigt begränsat. 

När vi först skulle på charterresa ville vi bo på ett riktigt fint hotell med lyxig känsla, konstigt nog var detta ganska svårt att hitta. Vi önskade i utgångspunkten bo i en stad eller by med restauranger etc., men detta var en utmaning att kombinera med rätt sorts hotell. Valet föll till slut på Kreta och hotellet Anemos Grand Luxery Resort i Georgioupolis, beläget mellan Chania och Rethymnon. 

Anemos Grand Luxery Resort

Resorten är stor, som namnet säger, utan att bli opersonlig. Apollo, som vi bokade med, säljer dubbelrum eller rum i etage för fyra personer, men på hotellets hemsida finns en uppsjö av olika rumstyper att boka. Många med privat pool, men detta var inget vi saknade för poolanläggningen är verkligen fin och en av orsakerna till att vi valde Anemos.

På andra sidan vägen ligger stranden, praktiskt med tunnel under och med skjutsning med golfbil för den som inte ville gå 200 meter. Vi varvade mellan att ligga vid poolen och stranden, båda var väldigt fina.

Maten på Anemos

I bokningen ingår halvpension, dvs frukost och middag. Till middag finns en bufférestaurang, där det serverades god mat och med bra variation. Stort utbud och blandning av grekiska och internationella rätter. Det finns också en handfull à la carterestauranger med olika inriktningar, där man får boka två middagar på dessa.

Vi bokade på fiskrestaurangen, som ligger på stranden, där vi kunde välja upp till fyra rätter från menyn. Vi hade också bokning en kväll på den grekiska restaurangen, men den missade vi tyvärr för att vi valde att åka till Chania.

Frukosten var både fräsch och utbudet var enormt. Det är väldigt många anställda i bufférestaurangen, vilket betyder att de är snabba med att plocka undan och fylla på glasen med den färskpressade appelsinjuicen.

Läs mer: Idyllen Pyrgos på Santorini

I närheten av Anemos

Inom gångavstånd ligger som sagt byn Georgioupolis, vi gick dit en sen eftermiddag och åt också middag. Här finns en liten kyrka i vattnet och några hotell, restauranger, barer och butiker. Vi åt middag på roligt dekorerade Mythos vid torget, som hade väldigt god mat ock resans godaste saganaki, dvs stekt ost med citron.

Precis utanför Anemos går bussen mellan Chania och Rethymnon, det tar ca en halvtimme till Rethymnon och 45 minuter till Chania. Vi åkte till båda städerna och tyckte det var enkelt.

Läs mer: Chania på Kreta
Läs mer: Rethymnon på Kreta

Vad tyckte vi då?

Kort summerat så gillade jag Anemos Grand Luxery Resort mycket, men jag hade gärna bott med gångavstånd till Chania eller Rethymnon. Jag gillar att ha lite mer än ingenting utanför hotellet. Plus för känslan och stilen på hotellet. Maten var god och några rätter väldigt goda. Plus för att vi fick boka i à la carterestaurangerna, detta framgick inte på Apollos hemsida, men minus för att det var väldigt svårt att få bord och man behövde boka första dagen och förhålla sig till detta.

Stor grattis till Ludde som genomförde sin första utlandsresa på ett exemplariskt sätt. Han har redan varit flera gånger i Oslo men det räknar inte vi riktigt som utlandsresor; norska och halvnorska som vi är.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSödra Öland – 28 tips för vad att se, göra, bo och äta
Nästa artikelHemsedal – 5 tips till vad att se och göra

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here