Jag märkte det först då jag var på safari i Botswana hösten 2019. Först fotade jag artigt fåglar när guiden pekade, jag ville ju inte framstå ohyfsad. Sedan började jag bli lite engagerad och fotade dem på eget initiativ.

När jag i våras kom till Kenya tog jag mig själv i att vara den som i safaribilen ropade ut Stanna, jag ser en fågel! Utan att skämmas, till råga på allt. När jag kom hem och gick genom bilderna så fanns det tom ganska många foton på bevingade varelser. 63 för att var specifik.

Jag har helt enkelt blivit en sån. En fågelintresserad person. Fast de måste vara färgglada och helst med lite storlek. Huruvida den är sällsynt eller inte är inte viktigt.

För mig är det endast utseendet som räknas.

Ett strutspar, killen är den fina till vänster
En maraboustork
Namnlös rolig hjärtformad fågel med rött ansikte och stor näbb
Hmmm, en fågel med stor och färgglad näbb
En gam, det kan tom jag se alldeles själv
Fin blåbröstad fågel, som nästan ser ut som doppad i olja
En poserande maraboustorks akterända
En jätterolig fågel som jag vill se mer av
Jag måste erkänna att et var först då jag kom hem och såg bilderna som jag fattade att det fanns två olika små blå fåglar
En till kill-kalkon
Denna ser ut som en lokal höna, men nu killgissar jag jättemycket

Läs mer: Safari i Botswana 2019


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelHotellet Görvälns slott utanför Stockholm – Maximalistiskt vid Mälaren
Nästa artikelOstuni – Den idylliska vita staden på höjden

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here