Khanom är känt för sina rosa delfiner som lever i floden där. Man kan antingen följa med på Fritidsresors utflykt eller göra som oss och hyra en egen båt. Kostade inte alls mycket pengar, och vi tyckte det skulle vara roligare.

På väg ner till båten fick vi balansera på plank som skulle föreställa en brygga, och vi såg också flera små ”bostäder” där folk bodde på vattnet. Roligt att se också den delen av Khanom, även om det är fruktansvärt fattigt.
De som ägde båten var en man och en kvinna, och de hade också med ett litet barn från deras by som aldrig hade sett delfinerna tidigare…

Damen hade mycket intressanta tånaglar
Den lille killen var plötsligen inte så söt mer när han borjade spy upp sin ris och kyckling-frukost.
I båten.
Hur kan manspy i en båt när man har 30 cm till att spy i vattnet?

De rosa delfinerna var hur fina som helst. Tyvärr har vi endast dåliga bilder med ryggfenorna över vattnet, det är inte lätt att fota dem just den sekunden de är i luften, kan jag säga. Jag har därför googlat en bild för att visa hur de såg ut. Och de var lika fina i verkligheten.
De vi hyrde båten av hade en kusin eller något som ägde en affär precis vid hamnen. De fixade oss kokosmjölk direkt från kokosnöten som vi drack i bilen när de skjutsade oss tillbaka till hotellet.

Det roliga med kokosnötter är att både Maxime och jag hatar det.
Men vi fick det verkligen hela tiden, och det var bara att tacka och ta emot.
Föregående artikelKhanom på Thailands ostkust
Nästa artikelElefantridning på Koh Samui

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here