Tyvärr blir det inte så mycket sommarsemster på mig denna sommaren. Detta är självklart för att jag redan har spänderat alldeles för många av årets semesterdagar (Malaysia och Thailand i januari, New York i februari samt Turkiet i mars/april). Och då har jag faktiskt sju veckors semester att ta av per år.

Men så här ser planerna för sommaren ut i alla fall för min del:
– Som vanligt varannan vecka i Oslo (jobbar från Länsförsäkringar/Agrias Oslo-kontor) i juni för att sköta om landstället.
– Italien, precis söder om Amalfi-kusten, från 9 till 21 juli med Lotta. Vi planerar hyra bil och besöka Pompeji, varje liten by på Amalfi-kusten samt ta båten några dagar till Capri.
– Jobba tre dagar (jag säger ju att jag har ont om semesterdagar), sen Visby med Maxime en långhelg 25 till 28 juli. Jag tar båten från Nynäshamn och Maxime flyger direkt från Oslo till Visby. Vi hoppas självklart på bra väder så att vi kan sola och bada, men det finns ju alltid något att göra i Visby också om vädret är dåligt. Blir roligt; det är ganska många år sen jag var där senast. 
– Sen jobba igen och vanligt varannan vecka i Oslo under augusti
– Rom med väninnorna Viveca och Lotta från 14 till 19 september. Varken Viveca eller Lotta har varit i Rom tidigare så det blir mycket sightseeing, men jag är gärna turist i Rom igen även om detta är min tredje gång. Men förhoppningsvis mycket mat o vin också.

Ön Isola Bella vid stranden med samma namn på Sicilien. Från förra semestern med Viveca

Maxime kommer tyvärr inte ha en riktig lika rolig sommar, men hon har ju absolut ett roligare vardagsliv i New York än vad jag har i Stockholm. Maximes kurser slutar fredag 29 juni och redan måndag 1 juli är hon på plats på Nordea i Oslo där hon ska sommarjobba under två månader. Enda semestern blir fredag för långhelgen i Visby. Sen blir det september i Stockholm och om allt går som det ska är hon tillbaka i New York och på Berkeley igen from 1 oktober.

2013 känns som ännu en bra sommar med roliga resplaner. Sen att jag får jobba mycket är en annan femma. Jag hoppas på bra väder veckorna jag är i Stockholm. Hos Länsförsäkringar har vi arbetstid kl 08:00 till 15:45 under sommaren och om jag lyckas vara på jobb kl 07:00 och tar ut lite flex och ingen lunch så går det ju att gå till stranden i 12-13 tiden. Och det blir ju nästan (ok inte riktigt) som att vara ledig och sova länge.

Föregående artikelNekropolis – Pamukkale i Turkiet
Nästa artikelRosendals slott på Djurgården

1 KOMMENTAR

  1. Ni har ju gjort så många häftiga härliga resor i år! Vi har faktiskt inte så mycket planerat just nu, eftersom vi håller på med försäljning och köp av lägenhet. I slutet av juni blir det en tripp till Bråvallafestivalen med husbilen, men det är det enda vi har planerat än så länge. Men om jag känner oss rätt så blir det nog mer innan jag vet ordet av… 😉

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here