Jag har läst någonstans att de billigaste flygbiljetterna bokar man åtta veckor innan man åker. Jag tycker verkligen inte att det stämmer i alla fall inte när man ska åka långt. Vi brukar därför att boka både flyg och hotell i god tid innan.

Eftersom Maxime bor i New York så har vi beslutat att i stället för att hon kommer till Oslo och Stockholm över julen så kommer jag till henne i New York. Jag landar fredag 20 december och planen är att se julskyltningarna på Manhattan och fira julafton (vi bokar nog bord på någon restaurang) sen flyger vi ner till Miami på juldagen och hem igen från Miami trettondedagen. Dvs fem dagar i New York och 14 dagar i Miami.

I New York kan det vara riktigt kallt i december men i Miami brukar det vara runt 25 grader. Så i Miami blir det sol och bad all in

Och kostanden? 6000 kr för mina tre flygbiljetter Stockholm-New York, New York-Miami och Miami-Stockholm och 2000 kr för Maximes flygbiljetter tur och retur New York-Miami. Hotellet i Miami kostar 6000 kr för 13 nätter och i New York bor vi självklart hemma hos Maxime. Dvs 9000 kr för min resa och 5000 för Maximes resa, vilket är kostander vi är väldigt nöjda med.

Bilderna ovan är från Maximes spring break-resa till Miami tidigare i år.

Föregående artikelDen Dalmatiska kusten från båt
Nästa artikelRosersbergs slott

9 KOMMENTARER

 1. Aah ok, hmm.. Folk kanske hellre åker någonstans där det är snö under jul..?

  Ska kika den sidan, brukar själv använda trivago där jag brukar hitta bra priser.

 2. Det var ganska varierande pris per natt för hotellet, jag har för mig att vi för juldagen betalade ca 550 kronor och för nyårsafton nästan 1700 kronor per natt. Så Miami är tydligen mer poppis över nyår än över jul.

  Vi använder alltid hotels.com, men försöker som sagt alltid boka tidigt

 3. Det låter riktigt kul! Och vilket bra pris ni hittade för hotellet i Miami, jag betalade bra mycket mer för det när jag var där trots att hotellet inte var något speciellt. Vilken hemsida brukar ni använda för att boka?

 4. Hehe, vad menar du nu!? Vi har ju haft högsommarvärme i en månad redan 😉 Nåja, jag erkänner att det är lite ovanligt för tidpunkten, men faktum är att vi har haft fler dagar med varmare än +25 grader i år redan än vad vi brukar ha totalt vissa somrar… Förra gången vi var i Lofoten hade vi solsken, men badet i havet lämnade vi glatt över till våra betydligt mer tuffa barn..! Ska genast kika igenom era Lofoten-bilder!

 5. Hoppas att det blir så trevligt som vi också tycker det låter. Det blir första gång för mig i Miami och en ny ort är ju alltid kul

 6. Lofoten är helt fantastiskt fint, vi har massa bilder därifrån om ni söker på Lofoten i fritextfältet. Bilderna blev hur soliga och fina som helst, men även om det är soligt så är det ju ofta inte så varmt där.

  Vi var också där i juli

 7. Åh, vad härligt med New York och Miami över jul och nyår! Håller med dig, billigast biljetter och hotell hittar även vi oftast när vi bokar i god tid innan. Vår nästa tur ser ut att gå till Lofoten nästa månad, men dit tar vi bilen 🙂
  /Eva

 8. Låter verkligen jättetrevligt med både N.Y. och Miami. Och vilket otroligt bra pris! Men är man ute i god tid så är det klart lättare att få till det. Bra gjort!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here