I morgon bär det av mot Italien, klockan 07.30 går mitt plan från Oslo till München. Det går inte att flyga direkt till Neapel från Skandinavien så det blir en mellanlandning i München, vilket inte gör något alls eftersom Lotta och jag kommer att träffas där och flyga från München till Neapel tillsammans. Lotta flyger alltså från Stockholm.

På Neapels flygplats hämtar vi ut vår hyrbil, sen åker vi 10-12 mil söderut till Acquavena, som ligger i nationalparken Cilento, precis söder om Amalfi-kusten och Capri. Nära Acquavena finns ett gäng vackra stränder och charmiga byar och i nationalparken finns ruiner och kalkstensgrottor (av stort intresse) och fåglar (av mindre intresse).

Vi kommer också att göra en tredagars utflykt till Amalfi-kusten, Capri och Pompeji och sista natten kommer vi att sova över i Neapel eftersom planet hem går i arla morgonstund.

Här kommer några bilder från Pompeji och Neapel från när jag pluggade konstvetenskap år 1994 och vi var på studieresa med institutionens il Professore. Som vanligt så är det min snälla pappa som har skannat åt mig, han har en riktigt värstingskanner hemma. Föregående artikelSlottet i Oslo
Nästa artikelPaestrum

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here