Då har jag som sagt kommit fram till Vietnam! Jag åkte från Arlanda sent i torsdags kväll och landade i Moskva mitt i natten. Eftersom jag hade nästan ett dygns mellanlandning så passade jag på att ta mig till centrala Moskva for lite sightseeing eftersom jag inte har varit i Moskva tidigare.

Jag flög vidare till Saigon i går kväll och landade i morse. På Saigons flygplats klev jag direkt på ett plan vidare till ön Phu Quoc som ligger utanför Kambodjas kust men som tillhör Vietnam. Ön ska ha flera av Vietnams finaste stränder. På Phu Quoc stannar jag sex dagar och är där all by myself.

Koh Mook i Thailand där jag var med min syster Christiane för två år sen

Sen flyger jag tillbaka till Saigon där jag träffar upp min väninna Viveca som ville fira jul hemma innan hon åkte. Vi stannar två hela dagar i Saigon och planerar besöka takbarer och göra en utflykt på Mekong-deltat. Efter detta sätter vi oss på tåget till Mui Ne som är en badort tre timmar öster om Saigon. Här stannar vi sex nätter och firar nyårsafton.

Efter Mui Ne bär det tillbaka till Saigon och ut till flygplatsen för att flyga till Siem Reap i Kambodja där vi har fyra dagar att göra Angkor Wat och kringliggande tempel. Från Siem Reap flyger vi tillbaka till Saigon för en hotellnatt på flygplatsen innan vi nästa morgon börjar hemresan och är hemma sent torsdag 8 januari.

Christianes bild från Angkor Wat där hon var med pojkvännen för ett år sen

Jag är borta tre veckor och besöker fyra orter i Asien samt ett dygn i Moskva. Precis lagom happening och förflyttning för min smak. På temat flygresor i kombination med jul så passar vi också på att länka till en söt videosnutt från KLM på dessa teman. Moskva var förresten julpyntad värre men jag återkommer kring detta.

Nu ska jag sova. Med två nätter på olika flyg så har det inte blivit så mycket sömn de senaste nätterna.


Föregående artikelFramme i Vietnam!
Nästa artikelJul på Röda torget i Moskva

2 KOMMENTARER

  1. Takk så mye! Har det helt toppen her, om mulig litt kjedelig alene. Men valget sto mellom en uke alene innledningsvis, eller å dra sammen med venninnen min etter jul. Og da var ikke valget vanskelig

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here