Då jag var i London för två helgar med tre norska väninnor så körde vi wine and dine samt shopping-koceptet. På söndagen hade de tidiga flyget hem medan jag hade bokat sena flyget. Eftersom väninnorna inte är lika intresserad av klassisk sightseeing som jag är så hade jag planerat sightseeing med höga knälyft under söndagen.

Jag beslutade att börja dagen med Buckingham Palace. Sundays closed sa skylten! Inte mycket att göra åt och eftersom jag hade ganska många ställen att riva av så hängde jag inte med näbben. Lyckades tom pricka in vaktskiftet och stannade till lite. Och det var när jag stannade till i parken jag insåg hur kallt det var. Hemma var det riktigt vårväder då och vi hade alla fyra med vårkläder. I London var det inte vårväder den helgen och både mössorna och handskorna hade redan åkt fram! 

Foton på Buckingham Palace blev riktigt trista och är inget att visa.
Men denna flamingon från St James`s Park var ganska söt och publiceringsvänlig.

Jag gick snabbt genom den iskalla St James´s Park och tog mig till Houses of Parliament, som Big Ben är en del av. Jag älskar denna byggnaden och hade verkligen hoppas på en bild av Big Ben i strålande solsken och med klarblå himmel. Men, man tager vad man haver och med lite redigering blir bilderna ganska trevliga i alla fall. Men något fel på himlen är det definitivt, dvs den är inte blå. Nästa skylt och nästa överrakning; Houses of Parliament is Open from June till Sptember.

Big Ben med London Eye i bakgrunden

Houses of Parliament

Eftersom jag nu var iskall så gick jag nu över gatan till den enorma kyrkan Westminister Abbey för att kunna värma mig lite inomhus. Jag tror inte det är sant när jag ser skyltarna som säger 
Church Open for Mass Only on Saturdays. Jag försöker självklart säga att jag ska in på mässan, men vakten hade hört denna lögnen troligtvis 8000 gångar tidigare bara samma dag, så in kom jag inte.

Westminister Abbey

Kyrkans huvudingång

Lilla kyrkan St Margaret´s Church, som ligger precis bredvid Westminister Abbey.
Höll självklart precis på att stänga efter mässan, se prästen på väg ut
Nu var allt riktigt mörkt men jag beslöt mig i alla fall att hålla mig till ursprungsplanen; vidare till St Paul´s Church (som troligtvis också skulle vara stängt, men jag ville gärna se den utifrån) och lunch i Covent Garden för att avsluta vid Tower of London och Tower Bridge. Halvvägs började det regna och paraplyet åkte fram. Vid Trafalgar Square mötte jag på flera tusen personer som firade St Patrick´s Day i regnet och det var faktiskt mer synd om personerna i paraden där än vad det var om mig. Även om jag just nu både längtade hem, att ta mig inomhus, efter mer kläder och började bli hungrig. Rejält frusen och med min blöta pälsponcho såg jag nog ut som en ledsen och drunknad katt. Av sig själv så gick mina ben ner i tunnelbanan och ett byte och fyra stationer senare så var jag inomhus på varuhuset Selfridges där jag spenderade det som var kvar av dagen. I bland går det inte riktigt som man har tänkt sig. 

Både Houses og Parliament, Westminister Abbey, St Margareth´s Church och Tower of London är listade på UNESCO:s världsarvslista. Och eftersom jag är en sucker for UNESCO-listade sevärdheter så blir det att åka tillbaka. Detta übervacka gotiska byggnader förtjänar mer än vad de fick från mig och min kamera denna gången. Dock gärna en annan period med större chans för sol än i mars, och absolut kolla öppettiderna först.
Föregående artikelAtt äta orm, krokodil och känguru i Kambodja
Nästa artikelStranden Anse Source d´Argent på Seychellerna

2 KOMMENTARER

  1. Vad trevligt att följa med till LOndon och särskilt med "wine and dine" konceptet. Förr var jag mycket i London, men det var länge sedan. Svärdheterna är avklarade och de flesta teeatrar och musicaler som gått et tag. Men kanske snart dags för en tur igen.
    Härlig bilder som lockar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here