Maxime och jag är äntligen på väg till Filippinerna!

När vi skulle bestämma årets nyårsresa så kände jag igen att det var Asien som gällde. Då dök frågan upp; vilket land i Asien har vi inte varit i än och står längst upp på listan? Svaret dök upp lika snabbt; Bali eller Filippinerna. Eftersom det är regntid på Bali under december så försvann Bali från listan. Nästa fråga; vart på Filippinerna? Vi googlade ”finaste strand på Filippinerna” och på de flesta listor hamnade El Nido på ön Palawan på första plats. Vad gjorde vi så? Självklart bokade vi en resa till Palawan.

Vi lämnade Stockholm på juldagen cirka kl 19 och ungefär 20 timmar senare landar vi i Manilla vid midnatt. Då vankas det en natt på flygplatshotell i Manilla innan vi nästa förmiddag flyger till Palawan och landar vid lunch. Men det ska inte vara lätt att ta sig till paradis, för från flygplatsen i Palawan till El Nido är det cirka sex timmar i minivan. Vilket betyder att vi är framme vid lunch, svensk tid, i El Nido. Ungefär 40 timmar efter att vi lämnade Arlanda.

Vi stannar två veckar i El Nido och är hemma igen 10 januari. Under tiden vi är på Filippinerna så kan ni endast följa oss från Filippinerna på Instagram, se i högermarginalen. Inlägg från Filippinerna här på bloggen sparar vi till vi är hemma igen men det kommer dyka upp lite annat gott och blandat.

El Nido. Klicka på bilden för att komma till källan

Med oss till Filippinerna har vi min nya undervattenskamera som jag fick i julklapp! Jag har tidigare haft ett vattentät fodral för min iPhone men det har varit svårt att använda eftersom jag hela tiden kom åt andra funktioner, menyer etc under vatten. Den citrongula kameran, som också finns i himmelsblå och ceriserosa, kommer att bli Maximes och min leksak under semestern. Nu ska det fotas färgglada fiskar, korallrev, tår i sand och dotter under vatten med håret åt alla håll. Jaaaaa, vad roligt vi ska ha!

Nikon kamera

Föregående artikelJulpynt i New York!
Nästa artikelUppsummering av reseåret 2015

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here