Tidigare har vår syster och moster Christiane varit med på flera av våra resor, bland annat till Kroatien, Sri Lanka och Thailand/Malaysia. Ett tag var hon nästan att räkna som en tredje lady abroad. Men för några år sen så träffade hon Florian från Berlin och Christiane fick en annan favorit-resepartner på sina semestrar och slutade semestra med Maxime och mig.

Sen i höstas har Christiane också flyttat till Berlin. Självklart borde jag ha besökt henne för länge sen men vi har båda haft en höst med mycket resande och jobb och vi har inte fått ihop det. Men tidigare i veckan så bokade jag en långweekend till Berlin i början av mars. Vi kommer att umgås, sighseeinga lite (om vädret tillåter så) samt besöka några restauranger och kulturscener som jag blev inbjuden till när jag var på Tyska turistbyråns Nordeuropa workshop i höstas.

Jag har tidigare varit två gångar i Berlin; en gång med Maxime 2005 och en jobbresa under 2009. Det ska bli spännande att uppleva staden igen och nu med lokalguide. Vill du också åka till Berlin? Boka din biljett på flyg.nu/berlin.

Vi bjuder på några bilder från Maximes och min Berlinresa år 2005. Den första bilden är tagen från TV-tornet och de tre andra från Bahnhof Zoo. Under 2005 så var alla butiker och liknande stängt söndagar och helgdagar, vilket vi självklart inte hade kollat upp innan vi åkte över påsk. Vad som skulle bli en shoppingresa reducerades till några timmar shopping på lördagen. Bahnhof Zoo besökte vi helt enkelt för att detta var bland de ställen som var öppna när allt annat var stängt.

Berlin Berlin Bahnhof Zoo Berlin Bahnhof Zoo Berlin Bahnhof Zoo

Inlägget är skrivet i samarbete med flyg.nu.

Föregående artikelLadies Abroad med i Rapport!
Nästa artikelMaremegmeg Beach – Las Cabanas Resort

7 KOMMENTARER

  1. Låter suveränt med ”privatguide” 🙂 Vi var i Berlin höstas för att ordna nya pass till halva familjen, det går bara att göra på Svenska ambassaden i Berlin om man ska göra det i Tyskland nämligen :/ Vi passade på att se staden lite och kulturhistorianörd som jag är gillade jag såklart alla spår och platser där tiden med Berlinmuren uppmärksammades.
    Hälsningar Linnea i Bayern

    • Ja, blir spännande att komma dit igen. Både eftersom jag har en privatguide och eftersom det faktiskt är sju år sen senast. Mycket har troligtvis hänt under de sju åren!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here