Sommaren börjar närma sig och om du inte har planerat vad som ska göras så börjar det bli dags att göra detta. Man vill ju hinna få de bästa flygbiljetterna till lägsta kostnaden och lägga vantarna på det finaste boendet.

Som jag skrev vid årssummeringen av 2015 så hade Maxime och jag tillsammans fyra nyårslöften på reseområdet. Iran bockade jag av tidigare denna månad och bilsemester i Montenegro och Albanien kommer både Maxime och jag att bocka av under sommaren i år.

Visby GotlandVisby Gotland

Sex länder under 18 dagar

Jag kommer resa tillsammans med två väninnor, Viveca och Lotta (som båda har varit med på tidigare resor som finns på bloggen) samt Lottas tonårsdotter. Vi flyger till Dubrovnik, stannar fyra dagar och gör en utflykt till Mostar i Bosnien, sen åker vi till fjorden Kotor i Montenegro i fyra dagar. Efter det blir det bilbyte på gränsen till Albanien, varefter vi beger oss direkt till Ohrid i Makedonien för en dag eller två. Sen bär det tillbaka till Albanien igen där vi ska spendera en vecka på att jobba oss helt söder i landet till den albanska rivieran och stanna till där vi känner för det för at sola och bada. Sen avslutar vi med några dagar på Korfu innan vi flyger hem därifrån. Sex länder under 18 dagar! Och planen är att göra det hela utan att stressa.

Och Maxime då? Hon och sambon Jens flyger till Dubrovnik och kommer att satsa på Montenegro runt i tio dagar. Kotor finns med över planerade ställen, annars ganska öppet.

Visby Gotland Visby Gotland

Och en svensk sommarstad – Eller två

Men nu är det ju så att jag har precis lanserat en ny reseblogg tillsammans med Helena och Charlotta, Our Scandinavia; på engelska med fokus på just Skandinavien. Och då blir det automatiskt också fokus på Sverige-semester denna sommar. Visby är sen tidigare en stor favorit när det gäller svenska sommarstäder både hos Maxime och hos mig så det blir med stor sannolikhet en helg i staden igen. En annan del av Sverige som jag är riktigt sugen på att utforska är Höga kusten, det ser helt underbart ut där.

Företaget Zmarta har tagit fram en sommarstadsindex som det går att ta om du skulle behöva inspiration till att hitta just din sommarstad. Mitt resultat var Tylösand, som jag också skulle vilja besöka vid något tillfälle. Jag älskar västkusten, så kanske det också blir ett besök dit denna sommaren. Dock skulle jag satsa lite mer på SPA på Tylösand hotell-stilen än Kungarna av Tylösand-stilen.

Visby Gotland Visby Gotland

Inlägget är skrivet i samarbete med Zmarta.
Samtliga bilder är från Visby år 2013.

Föregående artikelIsfahan i Iran – Imam-torget med moskén Masjed-e Shah och basaren Bazar-e Bozorg
Nästa artikelSeven Commando Beach – Perfekt strand!

8 KOMMENTARER

  1. Men åh så härligt!! Ser fram emot att läsa om sex länder på 18 dagar! 🙂 Och vilka härliga bilder från Visby.

  2. Kul, jag skulle också vilja genomföra en roadtrip i/omkring de länder du nämner. Ser fram emot att få läsa om era upplevelser. Kommer galant för er att göra sex länder på 18 dagar! Enjoy!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here