Stranden som kallas Seven Commando Beach blev Maximes och min absoluta favoritstrand bland alla de stränder som finns i Bacuit Bay utanför El Nido på ön Palawan på Filippinerna!

Stranden ingår i den båtturen som kallas Tour A och beroende på hur ens båt åker så besöker den antingen Seven Commando först eller sist under rutten. Maxime och jag valde Tour A som vårt första möte med Bacuit Bay och vår båt började med att ta oss till Seven Commando. Vårt första möte med Bacuit Bay blev alltså den stranden vi föll för och som vi kom att åka tillbaka till ytterligare tre heldagar.

Stranden har fått namnet Seven Commando Beach efter sju soldater som tidigare levde där och det sägs att deras namn ska finnas inristade i en av kalkstensklipporna på stranden. Men när vi frågar, och vi frågar både guiden på båtturen och de som jobbar på stranden, så är det ingen som vet vilken klippa…

Seven Commando Beach Palawan Bacuit-4 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-5 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-9 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-10 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-6

Tillbaka på Seven Commando med privat banka-båt

Seven Commando Beach ligger inte på några av de många öarna ute i Bacuit Bay utan faktiskt  på fastlandet bara någon kilometer från El Nido stad, men beroende på de höga klippblocken bakom stranden så är den enda möjliga åtkomsten med båt. Redan dagen efter att vi har varit på Tour A så är vi tillbaka på Seven Commando; skjutsade dit av Dennis, som jobbar för paret som äger vår B&B, och som äger en liten variant av den för Filippinerna karakteristiska båten vid namn banka.

Seven Commando Beach Palawan Bacuit-12 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-14 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-11 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-15 Seven Commando Filippinerna El Nido Palawan

Den perfekta stranden

Det finns många vackra stränder i Bacuit Bay; både de som kan besökas på Tour A, Tour B, Tour C eller Tour D och de som är helt orörda och dit inga organiserade båtturer går. Många av dem har vassa stenar eller korallrev som gör det svårt att bada, är för långgrunda eller har inte det perfekta turkosa kristallklara vattnet. Det är inte heller alla som har helt vit sand, utan mer ljusgul. Sist men inte minst, så uppskattar vi en strand med försäljning så vi inte behöver släpa med med fyra liter vatten var samt lunch. Seven Commando har restaurangen Last Frontier som säljer mackor, kex och chips, vatten, läsk och öl samt färska kokosnötter.

Seven Commando Beach Palawan Bacuit-8 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-13 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-3 Seven Commando Beach Palawan Bacuit-1

På Seven Commando så hittade Maxime och jag precis vad vi önskade av en strand! OK, varje dag mellan 9 och 10 och mellan 16 och 17 så kryllade det av andra turister men utanför de perioderna så var vi maximum tio personer på stranden och ofta såg vi inga utöver de som jobbade på Last Frontier.

Beläget i ena ändan av stranden så ligger Vellago Resort som har fem rum för uthyrning. Kommer jag tillbaka till El Nido så ska jag utan tvekan boka in mig på en natt eller två på Vellago!

När vi nyligen korade våra topp fem paradisstränder så knep Seven Commando Beach andraplatsen.

Föregående artikelÅrets sommarplaner
Nästa artikelIsfahan i Iran – Imam-torget med palatset Kakh-e Ali Qapu och moskén Sheikh Lotfallah

10 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here