För ett tag sen presenterade min väninna Katarina med eminenta resebloggen Äntligen vilse 12 fun facts om henne själv. Nedan kommer det samma om mig. Faktiskt var det hela så kul att jag blev tvungen att säga åt mig själv på skarpen att sluta för att inte listan skulle bli för lång.

Kör-kör, tut-tut! Lite reserelaterat och lite allt annat.

#1

Jag packar alltid ur resväskan på semestern och ställer undan den. Jag har det alltid väldigt städat på rummet också. Bor jag på ett fint, och dyrt, hotell vill jag inte lusa ner det genom att ha en vidöppen resväska på golvet och kläder över hela rummet.

#2

Jag har flera utbildningar/kurser inom sömnad och mönsterkonstruktion, som jag gick i gymnasiet och när jag precis hade fyllt 20. Jag har också en master på universitetsnivå i kulturmiljövård och stadsplanering. Dock jobbar jag med IT och har aldrig jobbat med något av det jag är utbildad inom.

#3

Jag är väldigt ointresserad av att lära språk nya språk och att prata det lokala språket på plats. Vilket många tycker är konstigt då jag reser så mycket. Det kommer många japanska turister till Oslo och inte förväntar jag att de ska tilltala mig med hei och takk. På samma sätt kommer det aldrig komma kapp-kun-ka (eller hur man säger/skriver det) över mina läppar när jag är i Thailand.

#4

Jag älskar att läsa faktaböcker, biografier och historiskt inspirerade böcker. Sistnämnda som Guillous Brobyggar-serie Fågelströms Mina drömmars stad-serie. Biografier som i både rockstjärnor och om kidnappade Natascha Kampusch i Österrike och faktaböcker som Googlekoden. Men jag varvar då och då med lättläst chicklit eftersom det annars kan bli för mycket information att ta in. Har dock aldrig fattat detta med att läsa flera böcker samtidigt.

I Mexiko läste jag först en bok av kvinnlig författare om Stockholmskvinna som letade mannan i sitt liv… Ganska dålig faktisk, fast rekommenderad på Pocket Shop. Sen lyckades jag plocka på mig en till bok av samma författare från hotellets låneböcker. Kan inte alls förklara hur det kunde ske. Toalt dålit omdöme. Som tur är hade jag också med mig Patti Smiths Just Kids som reddade det hela efter överdos kvinna-söker-mannen-i -sitt-liv.

#5

Jag är lycklig körkortslös. Men har nog lagt bokningar för flest hyrbilar i världen utan att själv ha körkort. Har som tur är många vänner som föredrar att köra själv och har varit på många bilsemestrar. Ja, det går alldeles utmärkt att boka bilen i någon annans namn.

#6

Jag älskar musik och duschar alltid med musik i badrummet. Hemma har jag var sin lilla Bose på badrumshyllan, på semestern får det duga med iPhone. Drömmer givetvis om att installera högtalare i taket i duschen.

#7

Jag älskade gå på bio tidigare men kan inte minnas senast jag var där nu. Numera blir det mest serier på Netflix och SVT Play (när i Sverige) och NRK Play (när i Norge). Jag såg alla sex personer av medelmåttiga serien White Collar för att huvudpersonen ser ut som en grekisk gud. Just nu har jag precis skaffat C More och kollar på Gåsmamman.

#8

Jag är 1,73 meter lång och har varit det sen jag gick i femte klass. Minns några i min skola försökte ropa giraffen efter mig vid något tillfälle men jag fattade inte vad de menade. Var nog inte mottaglig som mobbningsoffer.

Nästan alla mina norska väninnor är förresten längre än jag så där känner jag mig lite kort. Medan många av de svenska väninnorna är ett ett huvud kortare än jag. Konstigt.

#9

Jag är totalt urusel på att städa och skaffade min första städerska då jag var 23 år. Är kanske dålig för att jag inte riktigt har övat…. Men jag är en jäkel på att plocka undan och ha det snyggt hemma.

#10

En av mina bästa norska väninnor, vid namn Lene, är med i expertpanelen av senaste säsongen av norska Gift vid första ögonkastet. Det är hon som är antropologen och har det fina lockiga håret. Så håll ögonen öppna när den visas på STV-play, jag vet många gillar den norska varianten.

#11

Mitt civilstånd? Jag är väldigt lycklig singel men säger fortfarande att jag snart ska gifta mig. Snart har numera pågått i över 20 år. Men jag utesluter inget.

#12

Jag tycker ärligt talat att hemmaumgänge är tråkigt och träffar alltid mina vänner ute på restauranger och barer eller går en promenad/gör en utflykt. Detta har inget att göra med mina boenden; har två fantastisk inredda lägenheter. Det är bara roligare att träffas ute bland andra och upptäcka nya miljöer och restauranger. Så mycket mer att kolla på och kanske träffar man en gammal eller ny bekantskap. Oanade möjligheter.

Nu var det slut men jag tyckte som sagt att detta var riktigt kul. Kommer kanske en del II. Utesluter som sagt inget här i livet.


Foton på mig i Alaska ät tagna av Katarina/Äntligen vilse.
Övriga foton, inklusive den på Maxime, är från Hong Kong och är med bara för att de är fina.

Föregående artikelVåra 14 bästa tips i en Oman-guide – Visum, valuta, vacciner och allt annat
Nästa artikelPressutskick – Boken Norges öar

4 KOMMENTARER

  1. Kul läsning 🙂 Jag är en sådan som kan läsa flera böcker samtidigt, precis som jag kan se flera tv-serier samtidigt. Jag kan även lägga ifrån mig boken (eller tv-serien) mitt i en mening för att sedan bara fortsätta läsa/se.

    Kram

    • Just det, brukar köra också bara en TV-serie i taget. Väntar därför oftast in de på SVT och NRK så att jag kan se alla avsnitt samtidigt. Ett avsnitt i veckan känns helt inaktuellt att vänta in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here