Jag är ingen invig charterresenär men då jag nyligen var i Mexiko så var jag del av en tvättäkta charterresa. Självklart har jag varit på många tidigare charterresor, främst då jag var barn, men jag tror den förra jag gjorde var till Kap Verde år 2014.

Det känns dock som en hel evighet sen och jag har gjort en miljon reguljärresor sen då. En och annan förändring har skett sen senaste charterresan. Både faktiska ändringar och i mitt huvud.  

mexiko-isla-holbox

Det var jättemånga barn på planet

Jag erkänner direkt, hur korkad får man vara? Hur kan man inte fatta att det är på charterresa barnfamiljerna åker? Jag har inget att säga till min hjärnas försvar. På raden framför mig satt det barn, på raden bakom och på samma rad fast i mittsektionen. Alldeles oförberedd var jag. Tror aldrig jag har sett så många barn på ett och samma plan tidigare.

Samma barn var väldigt tysta

Jag hörde knappast några barn som grät, lekte med paddan på högsta volym eller lät på något sätt. Väldigt otroligt imponerande.

mexiko-isla-holbox

Det var ingen som drack sig svinberusad på planet

Vad jag märkte i alla fall. Självklart positivt att vuxna personer växer upp och lär att bete sig. Men minnet om kvinnan på planet till Gambia som var så packad att hon somnade liggande i mittgången då vi mellanlandade på Teneriffa hänger kvar. Inte gick hon att väcka heller, så två manliga flygvärdar fick lyfta henne upp i stolen och fästa bältet. Charmigt.

Och ingen applåd när planet landade

Hur kunde det bli så? Var har skett? Jag som hade lovet Sofia att filma applåden och allt. Kan någon förklara för mig? När slutade man med detta?

mexiko-chichen-itza

Jag tror inte det fanns någon grisfest på programmet

Nu missade jag ifs informationsmötet (det fanns kvar!) men utifrån vad jag fattade så har grisfesten avvecklats. Bra, frågar du mig. Oftast en svinig tillställning.

Läs mer: Färgglada och fortfarande genuina Isla Holbox

Transferbussen från flygplatsen åkte nästan direkt

Vid tidigare charterresor har vi ofta fått vänta timmar på att alla resenärer och allas väskor ska komma sig ombord på transferbussen. Nu åkte vi ifs i en minibuss med bara 15 personer, men inom 20 minuter från jag hade anmält mig till Calle i ljusblå pikettröja och språkflaggor på bröstet så rullade vi ut från flygplatsen.

mexiko-isla-holbox

Informationspärmen på hotellet verkar ha ersatts av en app

Som jag ifs aldrig laddade ner. Men jag fick en massa meddelanden om både det ena och det andra, både utflykter och shoppingtips. När hemresan började närma sig kom meddelande om upphämtningstidpunkt. Undrade jag över något så skickade jag bara ett meddelande. Väldigt smidigt.

Inte hade vi med någon guide i bussen heller och alla 15 sussade utan att störas. Så jag vet fortfarande inget om kranvattnet går att dricka eller inte på Isla Holbox. Antar att det inte kan drickas men står säkert i appen. Hade säkert fått veta på informationsmötet, som jag råkade missa.

mexiko-isla-holbox

Jag skulle absolut tänka mig att åka på flera charterresor. Jag har principiellt inget emot dem så länge resmålet och hotellet tilltalar mig. Och direktflyg är aldrig dumt.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelAlla foton som blev över från underbara grekiska pärlan Pyrgos – På Santorini alltså
Nästa artikelMin Alaska roadtrip – Rutten och 13 bästa tipsen

6 KOMMENTARER

  • Vad roligt, läste ditt inlägg och minns självklart att jag har läst det tidigare när jag hittar igen. Charter kan verkligen vara både bra och dåligt. Och eftersom smaken är delad så gäller det att välja den charterresa som passar rätt person.

 1. Det där med applåd finns absolut kvar 🙂 ofta! Du flög kanske inte med det bästa charter flygbolaget 😉 hihi…
  mem visst har det blivit lugnare ombord. Men beror lite på vilken veckodag och destination. En Mexico kanske är lugnare än en lördags morgon till Las Palmas.

  Härliga bilder.

  Hoppas du mår bra?

  Stor kram Lina

  • Tack, mår utmärkt. Särskilt efter det fina påskvädret.

   Jag tänkte inte på att det är skillnad på olika destinationer och veckodagar, men självklart är det så. Las Palmas är nog generellt stökigare än Mexiko. Lär något varje dag!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here