Jag minns inte exakt när jag första gången såg bilder på Kotorfjorden, Ohridsjön och Bledsjön. Men jag vet att det var den ordningen och att Kotorfjorden och Ohridsjön var ungefär samtidigt och att Bledsjön var senare. Men det jag med säkerhet vet är att alla tre gav mig samma känsla av hit MÅSTE jag. Och jag la direkt till alla på min bucket list.

Här kommer listan med tre extremt väldigt vackra naturområden där vatten är en viktig ingrediens. Vilka jag har trånat och längtat efter under flera år. Äntligen!

Kotorfjorden i Montenegro

Alltså, detta måste vara Europas vackraste och mest dramatiska natur samlad på en liten yta. Den smala fjorden och de mäktiga bergen som stupar rakt ner i vattnet. På detta; pittoreska små byar längst vattnet med gulliga hus, försvarsmurar och kyrkor belägna vid nötta stigar högt upp i bergen.

Jag försökte knipa en flygbiljett nu när Norwegian i år började flyga direkt till Kotorfjorden, men var för sent ute. Nästa år…..

Läs mer: Kotorfjorden i Montenegro

Kotor - Montenegro - UNESCO
Kotor - Montenegro - UNESCO

Ohridsjön i Makedonien

Ohridsjön delas mellan Albanien och Makedonien, men jag stannade till endast i staden Ohrid på den makedoniska sidan. Vattnet i sig är klarblått och kristallklart och riktigt så inbjudande att bada i. Ohrid stad är trevlig och gullig och har ett antal vackra kyrkor. Finast är det en bit utanför stan, där alla badpontoner ligger och vi åt också på riktigt goda restauranger längs vattnet.

Läs mer: Ohridsjön i Makedonien

Ohrid - Makedonien
Ohrid - Makedonien

Bledsjön i Slovenien

Lake Bled är Sloveniens största turistmagnet och det förstår man lätt. Sjön med de Julianska alperna i bakgrunden och Bled slott på höjden över vattnet. Som en saga och precis lika vackert som på bild. Jag blev hel-hänförd och rekommenderar alla som besöker Slovenien att ta turen till Bledsjön.

Läs mer: Bledsjön i Slovenien

slovenien bled vintgar jasna vrsic
slovenien bled vintgar jasna vrsic

Nu tänker nog du det samma som jag; alla tre ställen ligger ju alla i Ex-Jugoslavien. Ja, så är det. Lite lustigt men tydligen ett område vars natur appellerar till mig.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelThe svorska roadtrip 2019
Nästa artikelAtt göra, äta och dricka på Gotland – Vår guide med 16 bästa tipsen

7 KOMMENTARER

  1. Jeg er enig med deg om at dette er tre eventyrlige steder! Skulle gjerne tenke meg å returnere til alle tre. 🙂 Tidligere Jugoslavia har svært mye vakkert og spennende å by på.

    • Föler jeg skulle behöve en laaang rundreise i tidligere Jugoslavia og Albania. Så mye jeg skulle ville se der, og spesielt nordre Albania med fjellene. Tror forresten jeg tar med Romania i samma slengen også, skulle gjerne kommet meg til nordre delene av det landet også.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here