Skulle jag givetvis tacka ja! Och eftersom det är roligast att ge bort presenter som verkligen uppskattas så hjälper jag dig lite på traven med några förslag.

Brasilien

Sydamerika är en världsdel jag vill se mer av och Brasilien med både stränder, storstad, regnskog och djur är högt upp på listan. Faktiskt blir jag jätteglad över exakt samma rutt som 4000 mil följde för några år sen. Men lägg gärna in lite slack i programmet, typ en extra dag per ställe.

Foto: Gunilla Yourstone/4000mil.se

Transsibiriska järnvägen

Nu säger jag slarvigt Transsibiriska, fast det är egentligen Transmongoliska jag menar. Alltså den som slutar i Beijing. Jag stannar gärna till i Irkutsk i Ryssland och Ulan Bator i Mongoliet på vägen, i sistnämnda bor jag gärna i en jurta. Glöm inte heller lägga till stopp så jag kan duscha och fräscha upp mig. Fantasiresor har beskrivet enkelt hur du kan boka en egen resa. Avsluta gärna med några dagar i Beijing.

Foto från Pixabay

Nya Zeeland

Jag vet egentligen inte så mycket om Nya Zeeland, utöver att naturen är fantastisk och att Sagan om ringen är inspelad här. Jag vill göra en roadtrip i lagom lugnt tempo, dock vet jag inte mer än att jag är ute efter storslagenhet. Vid detta alternativet får du visa upp dina kreativa planeringssidor.

Bild från Pxhere.com

Patagonien

OK, här skiljer kanske inte det jag önskar mig jättemycket från förra önskemålet. Jag önskar se dramatisk natur, och kombinerar gärna de två länderna Argentina och Chile. Dock får vyerna inte vara för otillgängliga och jag vill inte sova i tält. Du skulle kunna hämta inspiration från Malin Lundstens reseblogg.

Foto: Malin Lundsten/malinlundsten.se

Nordkorea

Otillgänglig kommuniststat och man släpps inte in i landet utan att vara del av en strikt reglerad gruppresa. Jag har läst flera böcker om Nordkorea och det vore kul att se landet på riktigt. Eftersom det är vanligt att utgå från Beijing så stannar jag gärna till några dagar här också om du väljer detta alternativ.

Foto: Johnny Friskilä/johnnybajzjan.se

Bhutan

Lite annan tvång i detta land, här måste man köpa en all-inclusiveresa för valfritt antal dagar och sevärdheter som omfattar allt från guide till transport, boende och mat. Allt reglerad av bhutanska staten. Om du vill göra mig riktig glad hittar du dokumentet på min dator som heter Bhutan och utgår från det. Det går bara att flyga in till Bhutan från Indien eller Nepal och sistnämnda är att föredra.

Bild från wikimedia.com

Och hur kom jag på detta med en överraskningsresa då? Det var Gunilla på 4000 mil som skrev att hon planerar en sådan till maken Christoffer, utan att avslöja vart. Jag började spekulera i vart deras resa kanske skulle gå men det tog exakt tre sekunder innan jag i stället var över på bästa överraskningsresorna att ge till mig själv i stället.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFarris bad – Petter Stordalens signatur-SPA i Norge
Nästa artikelAtt besöka Victoriafallen

5 KOMMENTARER

  1. Jag tror att den sista resan hamnar högst upp på min önskelista. Den till Bhutan. Vi var skämmande nära att boka en resa dit förra hösten. Men så skulle jag börja på nytt jobb och vi valde att avvakta. Nu dröjer det nog tyvärr.

    • Jag var också nära att boka Bhutan i höstas! Hade en inplanerad jobbresa till Indien, som ifs inte blev av, som jag tänkte kombinera med. Och nu har jag precis bytt tjänst, så inga mer jobbresor till Indien på ett tag. Men Bhutan vill jag fortfarande till.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here