Medan jag var i Edinburgh över helgen med min mamma så lyckades jag med konstverket att boka en ny resa! Jag brukar ofta boka en ny resa bara dagar efter att jag har kommit hem från föregående, men att boka en ny resa samtidigt som jag är på en annan resa är nytt också för mig.

Denna gången styr vi kosan mot ett för oss nytt asiatiskt land; nämligen Filippinerna. Vi har hört mycket positivt om landet och älskar Asien, så nu är det dags att testa. Det är Maxime och jag som åker och vi lämnar Sverige på juldagen och kommer hem igen 10 januari, alltså två veckor på plats. Vi har köpt flygbiljetter till och från Manila, men planen är att flyga vidare till ön Palawan i västra Filippinerna. På Palawans norra del finns staden El Nido med vackra stränder precis utanför och det går också att göra dagsutflykter till Bacuits skärgård precis utanför. 

Har någon tips om Filippinerna att dela av sig? Är Palawan det vackraste landet har att erbjuda? Någon som har besökt El Nido? Ska vi bo i centrala El Nido eller direkt på en av stränderna utanför stan/byn? Ska vi stanna båda veckorna i El Nido, eller ska vi fundera på en vecka nära öns största ort Puerto Princesa och samtidigt närmare flygplatsen?

1000 frågor och vi hoppas någon kan hjälpa oss med svar!

Klicka på bilden för att komma till bildkällan
Klicka på bilden för att komma till bildkällan
Klicka på bilden för att komma till bildkällan

Samtliga bilder ovan är från Palawan och detta ser inte ut att kunna bli fel. Wikipedis besrättar också att svenska Robinson två gångar har spelats in på Palawan, varav en gång nära El Nido.
Föregående artikelNight Market på Phu Quoc
Nästa artikelPuro Beach på Mallorca

7 KOMMENTARER

  1. Vi bodde på Miniloc, det finns ju två resorter inom samma företag. Vi bodde där för 5 år sedan och betalade inte så mycket, men det gick på lite stålar, det gjorde det. De har rustat upp stället sedan dess med. 3 nätter där räcker och då ingår all mat och man har sin egen activity manager, som sätter ihop ett schema från deras härliga smörgåsbord av aktiviteter och saker att se. Korallreven där är lika färgrikt och spännande som på tecknad film, även det som ligger 100 meter ut från resorten faktiskt.

    El Nido och de andra små orterna är rätt enkla ställen, fattiga byar. Vi bodde i några byar några nätter, men kände i efterhand att vi borde ha bott ute i ö-världen hela tiden, så vackert. Det finns ju fler ö-resorter utanför El Nido.

  2. Tack, ska klicka oss in och kolla hos er. Boracay är också med på vår lista, men vi känner att vi måste välja mellan Boracay och Palawan. För en gångs skuld tänker vi inte flänga omkring hela semestern, utan ta det ganska lugnt. Men några dagar i Manila kommer vi nog lägga in

  3. Vilken resort bodde ni på på Miniloc? Jag hittar bara Miniloc Island Resort att boka online och 3500 kr per natt är lite mer än vad vi hade tänkt betala. Vet ni om några andra boenden för ca en tusenlapp per natt?

    Var ni förbi El Nido?Vad fick ni i så fall för intryck? Om vi bor på fastlandet; borde vi då bo i centrala El Nido eller på några av stränderna utanför? Vi är mycket för sol och bad….

  4. Härligt, jag röstar för Palawan, ett riktigt paradis. Det bästa med Palawan är ö-livet, så bo ute på resorter på öarna. Miniloc bodde vi på och bara älskade det!

  5. Jeg har dessverre ingen svar å komme med, men vil bare si "omg dit vil jeg også dra!" Haha. Filippinerne ser helt magisk vakre ut, og spesielt Palawan. Jeg tviler ikke på at dere blir å få en nydelig tur!

  6. Vad roligt att ni ska till Filippinerna! Det är vårt favoritland i Asien. När vi åkte dit hade det precis varit det stora ovädret med den stora katastrofen, så vi fick anpassa vår resa efter det. Vi åkte därför inte till Palawan och El Nido, men har hört positivt därifrån! Vi besökte (turistiska, men vackra) Boravay samt det charmiga Puerto Galera (som vi gillade mycket även om det framför allt är dykare där, samt ensamma europeiska män….). Vi spenderade också några dagar i Manila. Ni hittar våra tips här: http://www.freedomtravel.se/restips/filippinerna/

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here