När jag i januari listade reseplanerna för 2017 så var en av punkterna att försöka sprida ut resorna så att det inte blir för många resor under samma månad.

När jag skrev detta så syftade jag till hösten 2016 då jag genomförde tre weekendresor inom loppet av fyra veckor. Jag tyckte att detta blev både för jäktigt och att jag inte riktigt kunde njuta av alla intryck från resorna. Men har jag tagit lärdom av mina egna fel? Självklart inte.

Läs mer: Reseplaner för 2017

Tre länder under två veckor

Det jag har lyckats med denna gång är att boka in tre helt olika resor inom loppet av två veckor. Temperaturerna kommer att svänga mellan +10 och -10 grader och om man skapar en triangel mellan de tre ställen jag ska besöka så utgör luftsträckan 2000 mil.

Tokyo

Lördag 25 mars åker jag till Tokyo. Jag hade en bonusresa att ta ut hos SAS innan poängen förföll och det stod mellan Tokyo och San Francisco. Valet föll på Tokyo mitt under körsbärsblommingen och jag är i Tokyo exakt fem dygn. Den stora frågan jag behöver landa är om jag ska ta en avstickare till Kyoto eller inte. Jag kommer vara tillbaka igen under kvällen fredag 31 mars.

Svalbard

Min mamma har länge pratat om att åka till Svalbard och i julklapp valde Maxime, min syster Christiane och jag att ge henne en resa för oss alla fyra. Vi åker från Oslo på morgonen söndag 2 april och eftersom det inte går tidiga morgonplan mellan Stockholm och Oslo på söndagar så kommer jag för första gången att testa nattbuss. Tillbaka i Stockholm kommer jag att vara under kvällen onsdag 5 april. 

Malta

Jag visste att det blev kort mellan Tokyo och Svalbard då vi bokade julklappen. Det jag inte visste var att det också skulle dyka upp en pressresa till Malta. Jag har länge önskat åka till Malta och det fanns inte på kartan att tacka nej. Jag åker torsdag 6 april kl 06:00, vilket är exakt 12 timmar efter att jag landar på Arlanda efter Svalbard. Här gäller det att ta sig hem, snabbt packa om ylleunderstället till sommarklänningar och tömma kameran på foton och sova några timmar. Söndag 9 april på kvällen är jag hemma igen.

Och efter mitt resetriathlon…..

Först och främst håller jag tummarna för att alla flyg är i tid. Annars kan det bli mer spännande än vad jag uppskattar.

Efter mina tre resor så tar jag ledigt från resandet i drygt en månad innan det är dags för de österrikiska alperna i maj. Och tur är det… Dock fortsätter jag pendlandet mellan Stockholm och Oslo, som vanligt, och kommer spendera både påsk och 1 majhelgen med att gräva i jorden på landstället i Oslo.

Föregående artikelSiena – En pärla i Toscana
Nästa artikelBerlinmuren! Världens längsta konstverk

12 KOMMENTARER

 1. Underbart inlägg! Det kommer bli häftigt med kontrasterna och jag tycker att alla sätt att resa har sin charm, så även detta något ihoptryckta dragspelsschema 🙂

 2. Jag blir nästan lite stressad! 😉 Nä, det är bara att njuta och kanske även njuta av rese-paus-månaden sen. Håller också tummarna för att alla flyg är enligt tidtabell.

 3. Lite tight schema blir det förvisso, men livet pågår ju här och nu och lika bra att passa på. Och stämmer allt så går du i mål. Det blir en bra variation på resorna och mycket att se och uppleva.
  Önskar dig först en fin resa till Japan.
  Och nu har jag också satt fart på mig och det blir krakow till helgen. En bra start!

 4. Wow imponerande 🙂 hoppas alla flyg är i tid!!!!! Längtar t Malta!!! Då ses vi igen!!!! Njuter av värmen här och hinner lagom tvätta sommarklänningarna igen t Malta!!! Kramar

  • Jag brukar vanliga fall vara nöjd med en resa eller två per månad, men så blev det inte nu. Men jag kommer ha haft två månader utan resor innan triathlonet börjar, så jag har ju vilat upp mig ordentligt innan.

 5. Åh herregud! Jag som tyckte jag hade tight med resor nu i vår… 😉 Men jag ser alltid till att ha minst en ledig helg emellan resor eller uppbokade helger. Behöver det för att ladda om.

  Ska hålla tummarna för att allt går smooth med dina reseplaner – och sjukt häftiga resmål ändå! Förstår att du inte ville välja bort någon av dem 😉

  Ha en fin lördag!

  • Tack det samma; en strålande ☀️-lördag är det.

   Hoppas på inga förseningar av något slag. Marginalerna är små. Och tyvärr ingen tid att ladda om men jag får göra det bästa av det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here