Sponsrad artikel 

I skrivande stund är jag faktiskt i Armenien! Jag har varit här sen i fredags och njuter av gamla kyrkor och underbar mat. Men denna artikeln ska handla om mina planer för sommaren 2017, men jag börjar i alla fall med pågående resa.

Georgien och Armenien

Som sagt; just nu i Armenien. Det är en aning varmt i huvudstaden Jerevan men vi ska alldeles strax förflytta oss till insjön Sevan, där vi i några dagar ska sola och bada. Och spana in en och annan kyrka… Efter Sevan bär det av mot Georgien och huvudstaden Tbilisi, där vi kommer supa in atmosfären och besöka vindistriktet Kakheti.

Avslutningsvis åker vi upp i Kaukasusbergen, till staden som tidigare het Kazbegi och numera Stepantsminda men som det verkar som alla använder båda namnen om varandra. Här ska vi leta efter de vackraste vyerna och andas in frisk luft.

azerbajdzjan-baku-gobustan
Bilden är varken från Georgien eller Armenien, utan från grannlandet Azerbajdzjan

Gardasjön med Bergamo och Venedig

I månadsskiftet juni och juli åker jag till Italien med min väninna Mija. Jag har bytt till mig en lägenhet vid Gardasjön genom HemByte. Vi flyger med Ryanair till Bergamo, stannar där ett dygn för att upptäcka stan, sen ska hämta ut vår hyrbil och bege oss mot Gardasjön. På plats är planen att varva flera gånger runt sjön och upptäcka alla byar, ta en dagsutflykt till Venedig och en övernattning i Dolomiterna.

Flera stora frågor kvarstår dock; hyrbil eller tåg till Venedig? Tar vi tåg så kommer vi in mitt i stan, slipper leta parkering och båda kan dricka vin till lunch och middag. Samtidigt känns det lite dumt att ta tåget när vi har en bil. Har någon erfarenhet av parkering i Venedig? Nästa fråga gäller byarna kring Gardasjön; vilka får vi absolut inte missa? Tredje frågan är rörande Dolomiterna; har någon en destination att rekommendera som slut destination och för att sova över i, samt ställen att stanna till under resans gång? Vi ska alltså sova över en natt och vill inte köra för långt; det ska vara tid att stanna till samt att välja det snirkliga alternativet med vackra vyer framför motorvägen. Alla tips mottages med tack.

italien-toscana-siena
Sienna i Toscana

Köpenhamn och Skåne

I månadsskiftet juli och augusti bär det av igen. Maxime var förra året en vecka på sin väninnas familjs landställe utanför Ystad. Jag blev så inspirerad av tjejernas Instagrambilder, samt Resfredag som också var i Skåne i fjol, att i år har jag hyrt deras landställe en vecka. Jag åker tillsammans med min väninna Lotta. Vi får se om fler ansluter, det finns plats för fem.

Vi börjar med två dagar på hotell i Köpenhamn, sen hämtar vi ut vår hyrbil från AutoEurope hos Hertz i Malmö. Då är det Simrishamn, Ale stenar, Kiviks äppelmusteri etc. som gäller i en hel vecka. Kom gärna med tips rörande både sevärdheter, samt restauranger och mysiga fik som vi inte får missa. Eller varför inte din favoritbar i Köpenhamn.

Nyhavn i Köpenhamn

Minsk i Vitryssland

Jag har på min bucket-list att pricka av alla forna Sovjetstater. Då 155 cm utmanar världen för ett tag sen skrev en artikel om ställen hon inte önskade besöka och Minsk var med, så blev jag helt enkelt tvungen att boka! Det är mitten av augusti som gäller och utflykt till Mir samt Nyasvizh är med i planerna men det är också allt. I övrigt så mottas… Ja, ni fattar vad jag är ute efter vid det här laget.

petjerskaklostret-kiev-ukraina
Kiev i Ukraina
Föregående artikelSalsa och mojito på Café Havana
Nästa artikelMalta runt – En dagsutflykt

16 KOMMENTARER

 1. Ser väldigt mycket fram emot att följa din resa till Gardasjön! Hoppas ni även kommer till den där Lago di Tenno och medeltidsbyn som jag tipsade om, sååå häftiga 🙂

  • Har redan märkt ut både Lago di Tenno och medeltidsbyn på kartan över ställen jag vill besöka. Vi kommer att besöka norra delen av insjön, så vi borde absolut få till det.

  • Jag hade sökning på lägenhetsbyte både till Gardasjön och comosjön, men någon från Gardasjön nappade först. Det var förresten de enda som nappade också, byte notta Italien mot sthlm är nog inte så vanligt. Men vill också till Como men det får bli vid ett annat tillfälle.

 2. Baddagarna vid Sevansjön ser jag fram emot att läsa om. Glöm inte besöka gamla sovjetiska litteraturföreningens hus, en arkitektonisk, ja, knappast pärla, men ändå.
  När det gäller Kazbegi så använder nog de flesta det namnet fortfarande, även om Kazbeg var en ryskvänlig hjälte/förrädare från 1800-talet och Stepantsminda bara betyder Sankt Stephan efter en georgisk munk som en gång i tiden levde där uppe.

  Till Venedig åker jag i augusti så den staden får du skriva mycket om!

 3. Alltså dina resor lena!!! Så
  Spännande 🙂 ser fram
  Emot VÅR resa – långt kvar och du hinner kanske beta av fler innan 😉 jag får nöja mig m Oslo Imorg och sen Köpenhamn om 2v kramar

 4. Alltså. Först. Armenien och Georgien klättrar just nu på min lista. Det började när Jeanette Seflin varit där och nu drar jag galet mycket ditåt. Så jag ser fram emot dina inlägg :).

  Skåne… Finns ju så galet mycket och jag har nog inte sett hälften, mindre än det tror jag. Alltså. Först. Ni har platser över. Det låter som en inbjudan för mig och jag är ju hemma :). Kanske kommer och hälsar på en dag. Eftersom ni är på Österlen känns det som att det kanske är mest däromkring ni vill ha tips.

  1. En favorit är Apotekarnas i Simrishamn om ni nu ändå är där. Äta godaste pizzan i en Medelhavsmiljö.
  http://www.discoveringtheplanet.com/apotekarns-tradgard-i-simrishamn/

  2. Håller med om Olof Viktors, även om det kan vara väldigt mycket folk sommartid…

  3. Om ni ändå ska till Ale Stenar, droppa förbi Kåseberga. Kanske en av de mysigaste Skånska minibyarna.

  4. Pizza på Fridens är superpopulärt, behöver bokas, men lite överskattat enligt mig.

  5. Stränder, stränder, stränder… Vilka som :). Gillar den vid Ystad Saltsjöbad. Fantastisk strandpromenad.

  Väldigt gammalt inlägg 🙂
  http://www.discoveringtheplanet.com/roadtrip-osterlen/

  VÄLKOMMEN TILL SKÅNE :))

 5. ÄLSKAR att läsa om dina resplaner, och alltså, skrattade högt när jag läste att du har bokat Minsk av just den anledningen att någon annan inte är sugen på att resa dit.

  Skåne… JA! Du har ju redan hittat mina tips (tack för länk!), och jag håller fast vid dem. Knäbäckshusens strand kan du nog hoppa över om ni åker dit i högsäsong, jag fick typ krupp av att det var så mycket folk. Satsa på Haväng istället. Stenshuvud hoppas jag besöka i sommar… Och ja Olof Viktor och Glimmingehus är värda ett stopp. Och stanna såklart till vid någon av alla miljooooner gårdsbutiker, så himla mysigt!

  • Tack så mycket! Ser nu att det inte riktigt framkommer att jag har kollat på Minsk redan innan Linda skrev sitt inlägg. Men det gjorde jag; jag är inte HELT galen. Men sista knuffen fick jag från henne.

   Finns SÅ mycket att se och göra i Skåne/Österlen märker jag. Börjar undra om en vecka är nog…

 6. Gällande tåg eller bil till Venedig så säger jag så här: har ni bil kan ni göra en avstickare till vinstaden Soave uppe på sin klippa eller till palladiovillorna utanför Vicenza (själva Vicenza tycker jag har en olustig atmosfär). Tar ni tåget så kommer ni i klasisk Orientexpressen-stil och får Venedig rakt i fejset när ni lämnar stationen. En helt annan, romantisk upplevelse än med bil på jätteparkering utanför.

  Skåne och Kbh…kan ju säga massor så det får jag nästan återkomma till när jag strukturerat ett svar. Bor du i Ystadtrakten så finns det massor, inte minst alla fiskelägen som Skillinge, Brantevik och Baskemölla att strosa runt i. Glimmingehus, Olof Viktors bageri, Knäbäckshusens exotiska strand vid Stenshuvuds nationalpark, Sandhammaren, Dag Hammarskiölds Backåkra (som han skaffade för att vara närmare FN i New York än han var i sitt älskade Abisko)…

  • Älskar Palladio; har redan Vicenza på radarn för dessa. Men visste inte att de ligger utanför, så tack för info. Jag tror det blir tåg till Venedig, och rundtur till Vicenza med bil vid annat tillfälle. Dagen efter eller något…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here