I mitten av juni är det dags för en resa jag under många år har haft på min bucket list! Alaska! Jag har längtat länge efter att uppleva denna exotiska och natursköna del av USA och är glad över att kunna säga jag äntligen ska dit!

Som resesällskap har jag inget mindre än ägarna till tre av mina favoritsnyggaste resebloggar; Jeanette från Jeanette Seflin, Katarina från Äntligen vilse och Sofia från Fantasiresor. Jag har som sagt länge drömt om Alaska och jag vet att Katarina och Sofia har gjort det samma. Under senaste Travel Massive så bestämde vi oss att slå ihop våra påsar. Och nu har vi alltså bokat och vi ska alldeles helt säkert åka till äventyret Alaska!

Island år 2008. Utan att veta säkert så ser Alaska i mina fantasier ut lite som Island gör

Juni i Alaska

Vi åker i mitten av juni, när det är som varmast och grönast i Alaska. Mina tre kompanjoner kommer att tjuvstarta lite med några dagar i Seattle men jag måste tyvärr hushålla med mina semesterdagar och får inte ihop de extra dagarna. Vilket gör mig mer än lite ledsen; jag har också länge önskat åka till grungiga Seattle. Det positiva är att jag då får en väldig smidig resa till Alaska, med bara en kort mellanlandning på Island.

Vulkankratern Kerid på Island

Vi har långt ifrån satt detaljerna för resan; vi vet på ett ungefär vilka områden vi önskar besöka och att vi ska ha hyrbil. Jeanette önskar besöka övergivna ställen, vilket vi alla gillar, och Katarina har givetvis ett önskemål om en nationalpark eller fyra, vilket igen alla instämmer till att göra. Vi är också är överens om är att vi skippar att tälta vid glaciären; där det också finns risk för besök av björn.

Vattenfallet Gullfoss på Island

Du hänger väl med oss när det blir dags?

Föregående artikelGeorgien vs Armenien vs Azerbajdzjan – Vår jämförelse av huvudstäderna
Nästa artikelÅrssammanfattning av reseåret 2017

23 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here