Tidig kväll i dag är det dags igen! Via London går färden till Buenos Aires i Argentina. Det är min syster Christiane och jag som åker och vi ska testa Norwegians sprillans nya rutt. Imponerande 13 timmar och 45 minuter kommer flygningen från London till Buenos Aires att ta. 

Maxime är också på resande fot just nu. Hon är med sin pojkvän och 14 vänner i Bulgarien och åker skidor! Vad? Bulgarien? Skidor? Tänker du självklart nu. Ja, man kan åka skidor i Bulgarien. Bansko heter stället och utifrån de foton jag har fått så ser det riktigt fint ut.

Jonas och Maxime i Bansko

Inledningen var med andra ord kort om våra resor just nu. Men vi har många andra spännande resor planerade under 2018:s första halva utöver dessa två. Häng på!

Beirut

Jag ska fira påsk i Beirut! Jag har länge önskat åka både till Beirut och Damaskus men det har ju varit lite stökigt båda ställen under de senare åren. Sen ett tag är det lugnt i Beirut och UD avråder endast att vistas en mil från syriska gränsen. När jag under hösten i fjol fick veta att SAS kommer börja flyga till Beirut denna sommaren var jag inte sen om att boka min resa. Åker SAS till en destination så är den säker, tänker jag. Jag lyckades övertalade min väninna Viveca med den argumenten.

Vi har bokat trevligt hotell med infinitypool och vi stannar fyra hela dagar. Dagarna kommer att fyllas med en blandning av Beiruts stadsmiljö, ljuvliga libanesiska röror och utflykter till andra delar av landet.

istanbul-beyoglu
Denna matiga bild från Istanbul tycker jag att visar känslan jag hoppas hitta i Beirut

Färöarna

I mitten av april är det redan dags för nästa resa. I julklapp fick vår mamma och mormor en resa till Färöarna, där också vår syster/moster Christiane är med. Vi åker en torsdag och kommer hem en söndag och kommer att bo i huvudstaden Torshavn. Vi har bokat hyrbil hela perioden men har inte detaljplanerat vad vi ska göra och se än.

Alaska

Nästa planerade resa går av stapeln i mitten av juni och nu är det Alaska med Jeanette, Katarina och Sofia som gäller! Det är igen rundresa med bil som gäller och vi är borta 12 dagar. Vi ska uppleva och göra så mycket roligt och jag är såååå pepp.

Läs mer: Women i 4 goes Alaska

Bilden är från Island men får i denna artikel symbolisera både Färöarna och Alaska

Montpellier

Min väninna Lotta har under något år pratat om det här fantastiska lilla svenskägda stället La Belle Vue nära Montpellier i Frankrike. Då jag låg på stranden på Jamaica för någon månad sen så kom det ett gruppmail från Lotta om att hon hade bokat en vecka i juli för sig och dottern My.

Jag blev så ivrig att jag bokade där och då; från stranden. Norwegian hade ju rea! Jag stannar bara från fredag till måndag men jag vet att det kommer att bli fyra magiska dagar med bästa sällskapet. Kolla bara in stället! De har bara sex rum och alla är unikt inredda med personlig och lyxig känsla.

Den lilla byn Acquavena i Italien, där jag också var med Lotta

Finns det mer?

Ja, det kan lätt dyka upp mer. I maj har jag ännu inget bokat men har minst en plan som jag hoppas blir av. Maxime har inte än bestämt sig för sommaren. Hon vill vara spontan, säger hon. Dumheter, säger jag. Planera allt evigheter innan så vet du vad som ska hända.

Föregående artikelSju av Havannas bästa restauranger
Nästa artikelPremiärflygning med Norwegians nya linje till Buenos Aires!

18 KOMMENTARER

 1. Kul med alla era resor. Det där med planera vs spontan tycker jag är intressant. Jag gillar också att planera men har på senaste tiden nästan känt mig stressade när det finns så många resor inbokade att det inte finns något utrymme för att haka på sådant som kan dyka upp. ja lyxbalansproblem på alla sätt

 2. Vilka härliga resmål! Vet inte riktigt vilket jag ska vara mest avundsjuk på haha, men både Beirut och Alaska ligger bra till. Färöarna har jag spenderat två månader på en gång i tiden.

 3. Oj vad mycket spännande planer, själv har jag Oslo, Köpenhamn, Tokyo och en eurotrip med husbil i sommar inplanerat hittills. Och ett par resor inom sveriges gränser. Men det lär nog också bli någon mer resa däremellan, om tiden och pengarna räcker till.

  • Eurotrip med husbil låter väldigt spännande. Jag har blivit mer och mer öppen för husbil men har inte testat någon än. Verkar dock vara underbart att bara köra runt och sen hitta någonstans att stanna till. Måste utforska denna senestertyp snart, känner jag.

   Och dessutom underbara Tokyo!

 4. For et spennende halvår! Beirut og Libanon generelt har jeg også drømt om en stund. Kanskje 2018 blir året? Ellers går turen til Sør-Afrika, og landene rundt, for min del i mars. Deretter venter Albania og kanskje Montenegro i juni. Ellers blir det mest Norge i sommer. Men til høsten venter både Skottland og Pakistan, og forhåpentligvis et eller annet solrikt sted nærmere jul.

  Reiseplanlegging er jo bare så gøy! 😉 Ønsker deg en riktig god tur til Argentina. 😀

  • Takk så mye, om en dröy time er det dags å dra mot flyplassen. Jeg hadde gjerne dratt alle stedene du skal, selvsagt, men det er Pakistan jeg er mest misunnelig på. Låter ganske så fantastiskt der. Og sommer i Norge er perfekt. Satser på det samme, når jeg ikke er i Alaska og Franrike da.

 5. Men wow wow vilket drömår!!!! Låter fantastiskt!!! Åh Bulgarien å skidor det lät ju som nåt för mig! Pratade ju just skidorter i tv!!!! Inga privata resplaner ännu… dåligt… men jobb till Kanarieöarna å förhoppningsvis Thailand igen! Trevlig resa!! Kramar

  • Skidresor till ovanliga orter är verkligen roligt. Nästan så att jag funderar på att böra åka själv! Hann tyvärr inte se Aftonbladet i morse, men gissar du länkar så jag kan se senare. Tack så mycket!

  • Precis vad jag tycker också! Tror jag har varit spontan två gångar i mitt liv kring resor. Den ena var charter sista minuten över jul till Lanzarote och den andra var charter till Kap Verde.

 6. Vad kul! Vilka spännande resmål:) Jag har tre resor inplanerade än så länge. Idag reser jag till Tallinn, i slutet av april till Riga och i slutet av maj reser hela familjen till Taiwan:)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here