Jag är ett stort fan av ordning och reda i mitt liv. Självutnämnd världsetta på att plocka undan och ha det städat runt mig. Detta tar jag med mig också på semestern.

Ordning och reda…

Vilket betyder att jag alltid har det väldigt städat på mina hotellrum. Inget på golvet, ingen hög av grejer på skrivbordet. Och för guds skuld ingen vidöppen resväska varken på golvet eller resväskeställningen på ben.

… i badrummet…

I badrummet tömmer jag alltid hela necessären och ställer mina flaskor och burkar prydligt på hyllan eller handfatet. Tandborsten med tandkräm i ena tandglaset och alla smågrejer som nagelfil, hårsnodd, allergipiller etc. i andra.

… och i garderoben…

Och självklart packar jag alltid upp mina kläder från resväskan. In i garderoben med allt; både det som ska hänga och det som ska ligga. Sen ner i resväskan med det jag inte ska använda där och då, som nackkudden och flygstrumporna för hemresan samt själva necessären och annat som blev över från badrummet. In i garderoben med resväskan också, utom synhåll.

Eftersom jag brukar ha enkelrum så får jag också plats med allt i garderoben.

Jag skulle verkligen aldrig komma på att investera i ett fint (och dyrt) hotellrum bara för att stöka ner det totalt. Och här ser jag ännu en fördel med att alltid ha enkelrum när jag reser, så att jag inte stör mig på någon annan som skapar oordning. Då och då delar jag ifs hotellrum med Maxime men det märks tydligt att hon är uppfostrad av mig, för hon är nästan mer nitisk än vad jag är när det gäller ha allt på sin plats. Hon brukar faktiskt skälla på mig om jag inte snabbäddar sängen på morgonen, alltså innan städerskan kommer och bäddar på riktigt.

Läs mer: Mina kameror jag brukar resa med

… men faktiskt inte till vilket pris som helst

Men även jag har en gräns och för bara en natt hänger jag inte in i garderoben. Då har jag resväskan liggande på ställningen, fast alltid stängd. Men för två dagar packar jag upp; alltid, givetvis och utan undantag.

Läs mer: Alla min roadtrips – När jag inte brukar packa upp

Nu vill jag veta hur många som är som jag; kom igen och erkänn! Eller borde jag söka vård???


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMexikansk mat – Mina 11 favoriträtter på Isla Holbox
Nästa artikelPolens pärla Krakow – 14 tips till vad att göra en långhelg

16 KOMMENTARER

 1. Jag vill ha ordning och reda, så jag hänger upp eller lägger i lådor. Hatar stökiga hotellrum och skrynkliga kläder. Sambon har resväskan som garderob, allt huller om buller. Nu har vi dock upptäckt packpåsar/packkuber. Så smidigt och ordning redan från början!

 2. Också van enkelrummare (ofta i dubbelrum, för det är oftast max en obetydlig skillnad i pris..) sällan jag packar upp allt. Stolen vid skrivbordet brukar bli hängplats för sådant jag tror jag ska använda en dag till.. klänningar hänger jag upp ibland, så man får överblick.. Är oxå rädd glömma grejer i garderoben, så brukar tömma den kvällen innan jag ska checka ut..

  • Ofta är ju enkelrum dubbelrum för en person. Men i bland är det just ett enkelrum och för bara lite mer får man dubbelrum, som du säger. Och då väljer också jag alltid dubbelrum.

 3. Hua, garderoben. Aldrig något i garderoben på hotell sedan jag på en middag satt bredvid en person som jobbade på Anticimex. Livrädd att få med mig vägglöss hem. Allt kvar i resväskan som är stängd och står på bänken eller stol.

  • Jag har en rutin för att minimera risken för vägglöss. Har fungerat såhär långt och hoppas det fortsätter. Men tack, du inspirerade mig till en ny artikel om vägglöss.

   • Jag gör precis som Hea , har kvar mina kläder och saker i stängd resväska, med tanke på ev vägglöss på hotellen. Det vore intressant att höra vad du har för rutin, den verkar ju fungera bra med tanke på att du reser mycket. Tack för en bra blogg förresten!

 4. Min mamma är precis som du. Min väska är ett kaos och jag reser nästan (som tur är) alltid med likasinnade. Två sekunder efter vi kommit till rummet är det ett omedvetet kaos.

  Har dock alltid väldigt atödag hemma så är semesterfeeling av att inte organisera.

 5. Är som du, hänga upp, packa upp och undanplockat. Hur ska städerskan annars kunna göra sitt jobb?
  Undantaget i Singapore, där man tydligen inte ska ha kläder med sig … Två gånger nu har vi bott på olika hotell. I dubbelrum. Första fanns det ingen garderob, bara en liten kort stång i ena rumshörnan, mellan fönstret och TVn ovanför skrivbordet där det fick plats typ tre, max fyra galgar. En klänning hade haft kjoldelen liggandes på bordet. Ingen byrå eller liknande heller.
  Hotell två, där fanns det iofs en garderob, men på ”fel håll”. Dvs garderobstången gick från dörrsidan och bakåt, fanns plats för 5 galgar och återigen för kort för en klänning och inget annat utrymme för klädförvaring. Här blev vi riktigt besvikna för både jag o mannen hade sett fram emot en vecka utan resväska. Vi pausade från boendet hos sonen där det inte fanns plats för våra kläder annat än i resväskorna.

  • Vad bra att vi är flera som gillar städat. Och oj kring Singapore. Har inte varit där än men vet att hotellrummen ofta är små. Men helt utan förvaring har jag i te hört tidigare. Men då är jag förberedd när Jan någon gång kommer åka dit.

 6. Jag gör precis som du! Vill ha allt uppackat så man kan känna att man verkligen bor i rummet, inte fortfarande är på språng. Tyvärr finns dock inte alltid plats att stuva undan resväskan (till USA dit jag oftast reser är det ju modell större som gäller).

  Skönt för dig med enkelrum! Då kan du ju också lägga beslag på alla galgar. I ett dubbelrum tycker jag ofta det finns alldeles för få att dela på.

  • Håller med om alldeles för få galger, och hyllor också, för två personer i ett rum. Även i dubbelrum. Och att kunna stuva undan större väskor är ett problem. Ovanpå garderoberna och bakom dörren brukar vara mina favoriter då.

 7. Oj, vilken ångest jag får! 🙂
  Jag har tyvärr alltid stökigt på hotellrummet. Ibland när jag stannar några dagar på samma ställe brukar jag hänga upp lite saker i garderoben. Men det slutar ofta med att jag är nära att glömma dem när jag ska åka igen. Så det får nog fortsätta vara stökigt.
  Bor du alltid i enkelrum när du reser med väninnor?

  • Alltid enkelrum mär jag reser med väninnor, den kostnaden ingår i resebudgeten. I bland också med Maxime, om vi kan få två rum till ett bra pris. Oftast också när jag reser med min mamma och syster. Jag sover så fruktansvärt dåligt om det är någon i rummet och på semestern vill jag ju vara pigg och utsövd.

   • Intressant att höra hur en rutinerad singelresenär gör. Jag inser ju att det blir fler ensamresor och resor med andra än Christofer för mig framöver.
    Jag tycker också att det är jobbigt att sova med personer utanför familjen. Men har kanske tänkt att det ”förväntas” att man delar rum. Ja vi får se hur det blir framöver.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here