I mitt första inlägg från Bergen så visade jag bilder på Bergen i regn. Och Bergen är tydligen en vacker stad också med dimma och grå himmel, för det ramlade in båda mail och kommentarer om hur fint det såg ut.

Min mamma och jag hade två dagar i Bergen och första förmiddagen regnade det verkligen åt alla håll; bokstavligen. Och mycket. Efter lunch slutade det regna och ytterligare någon timme senare kom solen fram och stannade hela den påföljande dagen. Och då var det bara att ta om alla bilderna med sol och blå himmel…..

Läs mer: Nordnes trähusbebyggelse

Så här kommer en ny laddning Bergensmotiv och våra bästa tips för att besöka staden. Några har ni redan sett en något tristare variant på medan andra är helt nya.

Bryggen i Bergen

Bryggan i Bergen daterar tillbaka till år 1070 men dagens gavelbyggnader trä är från år 1701. De nyara och större gavelbyggnaderna i sten uppfördes år 1901. Bergen var en viktig Hansastad under medeltiden och träbyggnaderna på Bryggen inrymde just Det tyske kontor, huvudkontoret för Hansahandeln. Bryggen år otroligt vacker med vattnet och de färgglada små husen och ett måste när du besöker Bergen.

Läs mer: Berget Flöyen och Flöibanan

Bryggen i Bergen är också med på UNESCO:s världsarvslista.

Fisketorget

Fisketorget ligger nere vid hamnen. Man kan båda handla fisk och skaldjur för att ta hem och tillaga, men det finns också möjlighet att köpa mat som tillagas och äta vid vattnet. Det är väldigt mysigt att sitta där och äta, dock en varning för att maten är helt ofattbart dyr (även för att vara i Norge).

När jag äter med plastbestick från papperstallrik på en marknad så förväntar jag att maten är billig, inte att det kostar 200 kronor för en bit lax med potatissallad. För min del blev det laxspett i baguette och en fiskkaka. Och priset? Endast 120 kronor.

Föregående artikelSintras bästa utflyktsmål
Nästa artikelBorgen Castelo de São Jorge i Lissabon

1 KOMMENTAR

  1. Vad fint och charmigt det ser ut! Jag gjorde ju ett kort besök där innan vi tog färjan (Smyril Line) till Island. Men jag minns nästan inget… Misstänker att vi var sena till färjan och väldigt fokuserade på att hinna med den… 😉

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here