”God natt och sov gott. Vi ses i Alaska!” Klockan var 21 i går kväll då jag skrev detta i vår Messenger-tråd Women in 4 goes Alaska. Jeanette, Katarina och Sofia åkte i morse klockan 06 till Seattle och på onsdag träffas vi i Alaskas huvudstad Anchorage.

De hade alla tre planer om att somna klockan 21 eftersom taxin skulle hämta dem kl 04 i morse. Jag misstänker de inte helt lyckades med att få de planerade sju timmarnas sömn… Samtidigt som Jeanette och Katarina skulle gå och lägga sig så höll Sofia på att packa. Hon hade varit i tvådagars bröllop under helgen. Bråda dagar för en influenser inom resesegmentet.

Inget Seattle för mig, i stället direkt till Alaska

När vi planerade resan så pratade vi om olika städer i USA att lägga in en mellanlandning och Seattle var mitt förslag. Nu blir det så att de två andra åker till Seattle utan mig, vi valde att stanna längre i Alaska än vad jag först hade tänkt och jag måste hushålla med mina semesterdagar.

Läs mer: Sommarens stora resa är bokad

faroarna-bildbomb

Jag flyger i ställer med Iceland Air med bara en kort mellanlandning i Reykjavik, innan jag når Anchorage. Planet avgår 14:40 från Arlanda och bara två timmar senare, klockan 16:20, landar jag i Alaska. Tänk om det hade varit så enkelt; tyvärr är det ju tio timmars tidskalan. Vilket just nu får mig att inse att jag aldrig tidigare har varit någonstans med så stor tidsskillnad.

Lite körigt de senaste dagarna

Vi gör en rundresa i Alaska och hyrde bil för en evighet sen. Vi ska bland annat besöka spökstaden Kennicott och vägarna dit är kända för att vara….. intressanta. I torsdags fick Jeanette och Sofia snilleblixten att kolla om vi får ta vår bokade Avisbil dit. Absolut inte blev svaret. Oj sann….

Vi hittar en ny bilfirma som låter oss ta bilen till Kennicott, men de erbjuder inte försäkring. Inte konstigt man får ta bilen dit när den inte kan försäkras och risken är stor att vi kommer förstöra något på den. Efter åtta hundra mail åt andra biluthyrare, försäkringsbolag i Sverige och boendet på plats löser det sig; när det visade sig att vi inte är från USA så kan de erbjuda försäkring.

Jeanette; du får bli lite sämre på engelska så de fattar att du inte är amerikan!

faroarna-bildbomb

Mot Alaska samt Seattle, Island och Bordeaux för vissa

De tre andra valde som sagt att börja med två dagar i Seattle. På väg hem flyger vi alla Iceland Air via Reykjavik och Jeanette och Katarina väljer att hoppa av där och stanna på Island i fem dagar. Priset går dock till Jeanette, som kommer att fortsätta direkt från Island till Bordeaux i Frankrike där hon ska möta upp sin sambo.  Imponerande fyra destinationer i lika många länder/delstater under en och samma resa.

Nu gäller det bara för mig att göra min sista sprint fram till onsdag. Packa allt och köpa det sista.

Läs hos Jeanette Seflin: I natt åker jag på årets största äventyr
Läs mer hos Äntligen vilse: Nu börjar en sommar med roadtrips och girls crushes

Foton är från Färöarna i april i år

Föregående artikelTorshavn – Huvudstaden på Färöarna
Nästa artikelVi tippar resultatet i fotbolls-VM

6 KOMMENTARER

  1. Ja du får ha en riktig trevlig resa när du nu snart åker! Ser fram emot bilder från Alaska. Har liksom aldrig riktigt funderat på att åka dit, men visst, varför inte 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here