Det känns tyvärr som att sommaren är över. Förra helgen spenderades i kolonistugan i Oslo, med riktigt vidrigt väder på lördagen. Det regnade så mycket att min avloppsbrunn blev full och jag kunde inte tappa vattnet inomhus. Och fick ha värmefläkten på. Det hela slutade med att jag packade ihop alla mina grejer och flyttade tillbaka till Oslo-lägenheten. Jag har aldrig gjort detta innan slutat av september tidigare.

Men det har varit en ganska bra sommar i alla fall. Inte att jämföra med förra årets, som var magisk och bästa sommaren i mannaminne. Ja, för mig är bra sommar nästan alltid lika med hur många soldagar det har varit.

Läs mer: Summering av sommaren 2018

Hotell Dorsia i Göteborg

Sommaren 2019

Som vanligt har jag jobbat stora delar av sommaren, men några kortare resor blev det ändå tid för. Över Kristi himmelsfärd, dvs de första dagarna av juni, var jag i Slovenien med mina två väninnor Marie och Viveca. I juli åkte jag till Cornwall i England, igen tillsammans med Viveca. Någon vecka senare, alltså fortfarande juli var det dags för rundresa på Gotland med min mamma, syster och Maxime. Men jag hann också med en resa till Göteborg och en helg i Oslo med Marie och Viveca i juli. I augusti bar det av till Moldavien på soloresa.

moldavien chateau vartely
Chateau Vartely vingård i Moldavien

Nu undrar du kanske hur många semesterdagar jag förbrukade denna sommar; fem resor och allting? Tio stycken är svaret; det gäller att utnyttja helgerna.

Läs mer: Hur jag får tid att resa så mycket

I artikeln jag skrev innan sommaren uttryckte jag att det var två resor jag såg extra mycket fram emot. Detta var Slovenien och Moldavien. Hur blev utfallet då; blev dessa två sommarens bästa resor?

Läs mer: Mina sommarplaner 2019

Sommarens bästa

Jag kan säga att Cornwall, och byn St Ives i synnerhet, seglade upp som nummer ett på listan. Jag fäll hejdlöst för den lilla charmiga byn med alla sandstränder och det turkosa havet. Solen sken, maten var god och St Ives i sig är precis som jag gillar en semsterort. Liten, genuin och gullig, men ändå mycket som händer.

Läs mer: Fin-fina Cornwall

st Ives i Cornwall

Slovenien var precis så fint som jag hoppades och här var förväntningarna skyhöga. Gillade både Ljubljana och Piran av samma orsak som jag gillade St Ives; små och gulliga ställen men ändå med bra utbud av restauranger och folkliv. Men våra fyra dagar på Gotland var också helt magiska; solen sken hela tiden (förutom då vi kom till Visby på kvällen; då regnade det spik) och vi hade så roligt där vi körde runt. Jag väljer därför att låta Slovenien och Gotland få delad andraplats. Jag väljer därför att låta Slovenien och Gotland få delad andraplats.

Läs mer: Slovenien – Hav, berg och stad under samma dag
Läs mer: Gotland roadtrip 2019

På delad tredje plats kommer alla de andra resorna.

sverige-gotland
Katthammarsviks rökeri på Gotland

Men det finns möjligtvis en till resa i rockärmen…

Även om jag har annonserat att jag anser sommaren vara över, så är inte resandet över för min del. Och tur är det; för när jag satt och deppade i lördags tänkte jag tanken Jag måste omedelbums boka en solig resa, jag häller på att bli deprimerad på riktigt. Sekunden efter kom jag på den bra grejen! På fredag åker jag till Victoria Falls, et av världens största vattenfall som delas mellan de två länderna Zambia och Zimbabwe. Jag stannar där i fyra dagar, för att sen åka tre dagar på safari i Botswana.

Har ganska mycket slack i programmet, så blir tid för att ligga vid poolen också. Ser så mycket fram emot slappandet i solen; ska ha med fyra böcker har jag bestämt.

slovenien bled vintgar jasna vrsic
Vrisic-passet i Slovenien

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel10 tips för att äta, dricka och bo i St Ives – Cornwall
Nästa artikelFårösunds fästning – Ett riktigt fantastiskt hotell på norra Gotland

6 KOMMENTARER

    • Var väldigt nöjd med sommaren, trots sämre väder än i fjol. Och Cornwall rekommenderar jag numera alla att åka till.

      Haha, ska ändra detta ”kansket”. Pratade med min mamma på telefon samtidigt som jag skrev, så det blev ett norskare begrepp. Ska definitivt åka…. Släng in några extra tips, om ni har.

    • Förstår nu att jag skulle lyssnat på dig när du tippade favoriter, för det blev ju faktiskt de två du föreslog! Nästa ska jag åka i dina fotspår i Wales. Japp, kul med Afrika. Länge sen senast på den kontinenten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here