Jag läser resebloggar av en mängd olika orsaker; inspiration till nya resmål och upplevelser, att inhämta information om ett resmål jag redan har bestämt mig för samt vackra och drömmiga foton. Jag skrev en lista för några år sen, med mina favoritbloggar listade efter olika kriterier.

På några år kan mycket ha förändrats; som min smak, bloggarnas innehåll och riktning, samt att några har försvunnit och andra tillkommit.

Läs mer: Mina favoritbloggar

Tada! Det är därför dags för en ny lista med mina absolut topp resebloggar jag brukar söka mig till när jag behöver inspiration inför nya destinationer.

4000 mil

4000 mil är en av de resebloggar jag har läst längst och jag upptäckte den av en tillfällighet långt innan de kom med i de svenska resebloggsnätverk som finns. Gunilla och Christofer har mycket samma smak som Maxime och jag, med undantag av att vi gillar mer sola och bada och de gillar mer att vandra. Detta är vi sen länge överens om. Jag vet att jag alltid kan lita på destinationerna och aktiviteterna de rekommenderar. Jag har också multum gångar hittat inspiration till nya resmål från 4000 mil.

Mina favoritdestinationer:

 • Meteora i Grekland och Kappadokien i Trukiet (same-same, but different)
 • Burma
 • Hela Afrika

Johnnybajdzjan

Johnny är, precis som jag, från Norge men bor i Stockholm. Johnnybajdzjan åker till alla de där roliga länderna på vår planet och är generellt en stor inspiratör för att hitta nya och udda resmål. Jag tror han är den enda jag känner som har varit i mer än 100 land och har varit i samtliga europeiska länder. Viktigt också att Johnny bor i världens coolaste lägenhet.

Mina favoritdestinationer:

 • Pakistan
 • Forna Sovjetstater och i synnerligen de jag inte har varit i än
 • Nordkorea
 • Anekdoter från sitt jobb som reseledare på gruppresor till de roliga destinationerna

Och med Johnny får jag en snygg övergång till de två sista, som båda är norska.

Renates reiser

Renates reiser är också en blogg jag har läst länge, även om den har haft lite olika namn och skepnad tidigare. Varje gång jag ser det har publicerats ett inlägg vet jag att jag kommer vilja åka dit; utan undantag. Detta är en kvinna med extremt bra näsa för att hitta guldkornen och de mer udda sevärdheterna. Här snackar vi grundlig research. Renate drar sig inte för långa vandringar i berget med tältet på ryggen, vilket visar sig i de finaste foton från de vackraste ställen. Men tyvärr är inte tält och flerdagsvandringar något för mig, tråkigt nog.

Mina favoritdestinationer:

 • Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan och Uzbekistan
 • Alla ställen jag inte har varit i Iran
 • Pakistan

Glimt av verden

Glimt av verden ägs av Marianne och jag älskade den från första sekund när jag hittade den för ca fem år sen. Jag älskar alla Mariannes destinationer och vad hon gör på sina resor. Och hon är en fena på att kombinera många länder under samma resa. Igen är det så att jag vet jag kommer älska allt jag läser när jag klickar mig in på ett inlägg. Enda nackdelen är att många av resorna här också görs med övernattning i tält. Det är på riktigt sant att norrmännen generellt är extra hurtiga och friluftiga. Själv föddes jag inte med det genet, fast jag ju är en äkta norska

Mina favoritdestinationer:

 • Kombinationen Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras och Guatemala
 • Kombinationen Ghana, Togo och Benin
 • Kombinationen Sydafrika, Eswatini, Mocambique ock Lesotho

Läs mer: Hur jag planerar mina resor

Självklart är inte detta de enda resebloggar jag läser, men nu pratar jag om de som inspirerar mig mest att trycka på boka-knappen. De som visar mig allt detta fantastiska som finns att se världen runt. För andra kategorier har jag andra favoritresebloggar.

Berätta gärna om du har egna favoriter eller om det finns några andra du tror jag skulle gilla. Jag kan omöjligt få för många resebloggar i mitt liv.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMcCarthy – Midsommar, softboll och en by in the middle of nowhere – Dag 9 och 10 av #4WomenInAlaska roadtrip
Nästa artikelFrån en svunnen epok vid Victoriafallen

5 KOMMENTARER

  • Självklart med på min inspirationslista! Jag brukar se Johnny också som svensk, pga skriver svenska, men du har helt rätt att ni är enda svenska bloggen på listan. Lite lustigt.

 1. Så hyggelig å havne på denne listen, Lena! Snakker om å være i godt selskap. Jeg finner også masse inspirasjon hos disse bloggerne. 😀 For ikke å snakke om hos deg også! Det blir nok mest sannsynlig en tur til Oman på meg i løpet av vinteren. De flotte bildene dine fristet veldig! Og hvis jeg skal ”skryte” litt kan jeg tilføye at jeg i likhet med Johnny har besøkt over 100 land, inkludert alle i Europa. Så da kjenner du til i hvert fall to, haha. xD

  • Det er en selvsagthet at du er med på min mest-inpirerende-liste. Når du skriver det husker jeg at jeg leste at du besökte ditt hundrede land, dette må jeg selvsagt oppdatere. Skammer meg, men stolt over å kjenne to.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here