Jag älskar allt med resor. Att drömma om dem, att läsa om dem, att låta mig inspireras, att planera, att hitta mest prisvärda flygbiljetter och leta fram de unika hotellen. Jag gillar själva förflyttningen; både i luften, på marken och på vatten.

Sen att komma hem och gå genom alla mina foton och välja ut de jag vill dela med er. Redigera dem, göra kompletterande faktaresearch och skriva texten. Placera in foton optimalt i texten. Publicera artikeln och läsa och svara på kommenterar på blogg, Facebook och mail. Utöver det är jag också en selfluencer; då och då sätter jag mig i bästa fåtöljen, läser min egen blogg och återupplever resorna.

Allt detta är som sagt något jag älskar och gör med glädje. Stora delar av min fritid. Men sen nya Coronaviruset började spridas med expressfart i Europa är det inte längre lika roligt att läsa om andras resor; jag blir inte inspirerad på samma sätt. Och att skriva om egna resor har jag knappast gjort sen jag kom hem från Singapore och Indonesien för nästan tre veckor sen. Det mesta jag har skrivit, med tillhörande bilder, ligger kvar som utkast och kommer publiceras senare. Jag ser ingen vits att just nu publicera artiklar jag har jobbat med i timmar, när jag själv knappt har intresse av att läsa andras.

singapore gardens by the bay
singapore gardens by the bay

Självklart är det så att artiklarna som publiceras lever längre än just när de publiceras, flertalet googlas lång tid i efterhand. Så jag motsäger mig själv lite nu. Men det får man göra på sin egen blogg; här bestämmer Maxime och jag. Så framgent kommer artiklarna mer oregelbundet och kanske med lite mindre destinationsfokus och guideformat. Kanske vi ändrar oss och tycker annorlunda nästa vecka, vem vet.

Kazakstan/Kirgizistan och Antibes i Frankrike ställs in

Den i minsta detalj planerade resan till Kazakstan och Kirgizistan under påsk, som jag var så glad när jag skrev om för några veckor sen, har redan bokats av. Utöver att UD avråder från alla icke-nörvändiga resor har Kirgizistan infört 14-dagarskarantän för alls som anländer från Sverige och då är det liten vits att åka. Flygbiljetten är med Aeroflot och de tillåter inte ombokningar än; hoppas de ändrar sig innan vi skulle ha åkt.

I månadsskiftet april/maj har jag en resa till Antibes inbokad med en norsk väninna, vilken vi med största sannolikhet också kommer att boka av.

singapore

Maxime och hennes sambo Jonas har denna vecka åkt skidor i Georgien med tio vänner. Maxime fick åka hem innan de andra för att skriva en tenta, så hon kom hem redan i tisdags. I dag vid lunch har de elva andra biljetter hem, via Istanbul. Men de senaste dagarna har turkiska flygbolag ställt in alla direktflyg till bland annat Sverige. Så det är högst osäkert om de kommer hem i dag, och garanterat inte via den planerade rutten.

UD avråder från alla icke-nödvändiga resor och Norge stänger sina gränser

Under gårdagen gick svenska UD ut med en avrådan mot alla icke-nödvändiga resor till hela världen och Norge stängde sina gränser. Jag är norsk medborgare och kommer i alla fall kunna åka dit. Men skulle jag komma in i Sverige igen? För stor risk att ta. Jag har tross allt mitt jobb här och kommer inte att pendla till Oslo på ett tag.

singapore

I början av juni har jag en resa bokad till Luxemburg och Belgien. Jag hoppas att virusspridningen har lugnat ner sig då och att kunna genomföra resan.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelResor jag inte vill göra – Ladies Abroad edition
Nästa artikelChicago – Mina 21 finaste bilder

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here