Jag har några böcker hemma jag verkligen älskar. En av dessa är en halvmeter högt exemplar med namnet Skyscrapers – A history of the world’s most extraordinary buildings. Vad passar bättre än ett långsmalt format när det är just skyskrapor som är ämnet?

Skyskrapor ❤?

På bokens 170 sidor finns ett drygt 70-tal skyskrapor och torn presenterade i text och foton. En byggnad per uppslag. De utvalda byggnaderna listas kronologiskt och texten är precis så lagom lättsam och informativ den ska vara för att det ska vara njutbart. Inte vill jag ju att det ska kännas som att jag är tillbaka och tentapluggar.

På sidan 126 finns självaste Turning Torso i Malmö. 190 meter hög, 57 våningar och färdigställdes 2005. En av ett fåtal europeiska skyskrapor som ges utrymme i boken.

Läs mer: Annat köpt på resan – Mina finaste souvenirer

Skyscrapers – A history of the world’s most extraordinary buildings är ingen bok jag läser från perm till perm vid skrivbordet, utan mer att jag plockar fram favoritchokladen och bläddrar i den från bästa fåtöljen. Verkligen en bok fylld av njutbar läsning och fina foton.

skyscrapers bok

Från 103 våningen i Chicago till Sthlm

Och historien kring hur jag köpte den är också ganska gullig. Jag var på 103 våningen i skyskrapan Willis Tower i Chicago när mina ögon drogs mot boken. På framsidan ordet Skyscraper med versaler och en bild på världens högsta byggnad Burj Kalifa med blå himmel. Jag blev stående och bläddra i den. Tänkte vill ha, men har precis kommit ut för dagen och vill inte släpa på en halvmeter bok hela dagen. Ställer tillbaka och går en runda och beundrar utsikten. Gör dock förbi shopen med böckerna fler gångar och sneglar.

Chicago Illinois Skykrapor

När det är dags att lämna utsikten och 103 våningen bestämmer jag mig. Jag vill ha boken om skyskraporna. Att bära omkring på en påse hela dagen är fullt görligt. Och det var det…

Läs mer: Willis Tower och andra skyskrapor i Chicago

Jag är fortfarande så glad över boken om skyskrapor. Boken i sig är så fin att den står lutad mot bakväggen i min bokhylla, med bilden på Burj Kalifa mot mig varje gång jag passerar. Lätt att plocka fram och bläddra i.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra 10 bästa tips för Malaga – Vad att se och göra samt dagsutflykter
Nästa artikelLena! – Lär känna mig bättre

4 KOMMENTARER

  1. Vad fin den är, boken. Bra val, speciellt som du tycker så mycket om den. Det är något visst med skyskrapor. Jag har flera föremål hemma som jag köpt på resor eller när jag bott utomlands. Och många av dem kvalificerar in bland mina kärare ägodelar. Till exempel en tröja och ett par sockor från Berkeley University. Sockorna använder jag dagligen när jag är i Stockholm, på kvällen och natten. Även en hoodie från 66 North köpt på Island. Den har jag på mig så ofta jag kan. Hinner knappt torka mellan tvättarna. Dess ”föregångare” som jag köpte i New York har jag använt till en punkt där den nu faller sönder allt mer för varje gång jag tar den på mig. Chicago skulle jag för övrigt gärna besöka.

    Kram

    • Visst är det något särskilt med skyskrapor! Undrar om jag hade varit lika förtjust om jag hade bott i en stad där de finns men jag tror faktiskt det. Rekommenderar Chicago; ett bra ombyte för den som älskar amerikanska storstäder och redan har varit i NYC. Jag har också flera ägodelar jag har köpt utomlands som jag verkligen älskar, både kläder och annat. Fast jag brukar säga att jag inte shoppar så mycket på semestern; undantaget i brittiska och amerikanska städer. Då kan jag gå riktigt bananas.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here